Haberler

675 LT Spider yakalandı!




Mclaren piyasaya sunduğu 675 LT modelinin aylar içerisinde tükenmesinden sonra bu başarıyı büyük bir sürprizle kullanıcılarına efort etmek için çalışıyor.

Test halinde iken yakalanan yeni 675 LT Spider, coupe karoserinden büyük izler taşıyor. Ek olarak ‘Spider’ namına yakışan daha sert yaylara sahip olduğu bilinen model, bunun yanı sıra yeniden kalibre edilmiş 7 ileri SSG şanzımanı ve geliştirilmiş Elektronik Stabilite Kontrol Sistemi(ESC)’ni de bünyesinde barındıracak.

Aynı zamanda teknolojinin sunduğu yeni bir nimet olan ağırlık tasarrufundan da yararlanacak olan model; ufak bir karşılaştırma yapmak gerekirse, 650S Spider’dan yaklaşık 100 kg daha hafif olacak.

Coupe karosere sahip 675LT’de bulunan, 3.8 litrelik twin-turbo V8 motora kaputun altında yer verecek olan ‘Spider’, 675 beygir ve 700 Nm’lik tork değerlerine sahip olacak.

Böylesine güç değerleri ve bu değerlerin SSG şanzımanla oluşturduğu kombinasyondan yararlanan model, 0-100 km/s akselerasyonunu 2.8 saniyede tamamlarken, 330 km/s’lik son hız değerine sahip olacak.

Önümüzdeki yıl hayata geçirilmesi beklenen modelin testleri halen devam etmekte. Yaptığı açıklamada ileriki dönemlerde 570 GT ve 570S Spider’ı da kullanıcılarına sunacağını belirten Mclaren, bu modeller için 2017 tarihini işaret etti.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu