Haberler

Akıllı telefonlar trafik işaretlerinde




Artık neredeyse herkesin sahip olduğu akıllı telefonlara bağımlılık problemi kimi zaman çok ciddi kazalara sebebiyet verebiliyor.
Jacob Sempler Stockholm’de akıllı telefonuna bakarak yürürken neredeyse bir aracın altında kalıyordu. Sempler insanların adeta telefonlarına yapışık olarak yaşamasına tepki çekmek için bir tabela hazırladı. “Kişisel sanat projesi” olarak tasarladığı tabelaları Stockholm sokaklarına dikti.

akilli-telefon-tabela-2

Projesiyle çuvaldızı kendine de batıran Sempler, “ben dahil çoğumuz artık akıllı telefonlarımıza neredeyse bağımlı hale geldik. Bu projeyle insanlarda ufak da olsa bir farkındalık yaratmayı amaçlıyorum” şeklinde konuştu.

Tabelalara sürücüler ve yayalar ne kadar dikkat eder bilinmez ama tabelaları fark etmek için kafanızı telefonunuzdan kaldırmanız şart.

Kaynak: NTV

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu