FeaturedHaberler

Alfa Romeo Giorgio’nun ayak sesleri




Dijital tasarımcı Theophilus Chin, Maserati Ghibli ve Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’yu bir araya getirerek, hayali BMW M5 / Mercedes-Benz E63 / Audi RS6 rakibi Alfa Romeo Giorgio Quadrifoglio’yu resmetti.

Kendini “otomotiv manipülatörü” olarak tanımlayan Chin, eninde sonunda Alfa Romeo’nun ürün gamında yer alması beklenen orta sınıf sedan modeli gözler önüne getirdi. Şu sıralarda Giulia’nın üzerindeki son dokunuşları yapan ve ardından tarihinin ilk crossover modelini tanıtacak İtalyan üreticinin bu iki modeli de 2016 yılı içerisinde piyasaya çıkarmayı planladığı biliniyor. Yani Giorgio modeli için en erken tarih 2017’nin ikinci yarısı.

Görsellere geri dönecek olursak, Maserati Ghibli temelinde Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’dan tasarım detaylarını barındıran çalışmada ortaya çıkan sonucun Alman yüksek performans üçlüsüne rahatlıkla kafa tutabilecek seviyede olduğunu görüyoruz. Bunu başarmasındaki en önemli etken, bahsi geçen segmentte ilgi çeken tüm doğru noktalara temas ediyor oluşu. Göz alıcı tasarım, hafifleştirilmiş konstrüksiyon, arkadan itiş, İtalyanların kendilerine özgü dokunuşları ve Alfa Romeo ruhu.

Orta sınıf sedan -ya da spekülatif ismiyle Giorgio- yüksek oranda ailenin yeni üyeleri Giulia ve yakında göreceğimiz crossover modelin başarısının ardından kendine piyasada yer bulacak. Bu ikilinin FCA’ya yeterli miktarda para getirip odağı diğer yepyeni modellere çevirmesini dört gözle bekliyoruz.

Her şey beklendiği gibi giderse Alfa Romeo’nun gelecek planlarının sonraki adımı üst sınıf sedan, daha büyük bir crossover, yeni bir GTV ve yeni nesil Giulietta olacak. MiTo yavaş yavaş kaybolacak gibi görünürken, 4C’nin geleceği gizemini korumaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu