FeaturedHaberler

Alfa Romeo Giulia’nın motor seçenekleri belli oluyor




Sızdırılan haberlere göre 2016 sonbaharında bayilerde yerini alacağı düşünülen Giulia için üçü dizel, beşi benzinli olmak üzere sekiz motor versiyonu planlanıyor.

2015 Frankfurt Otomobil Fuarında (IAA) üst modeli QV ile görücüye çıkan Giulia, tanıtımından bir yıl sonra zengin motor versiyonları ile kullanıcılarla buluşacak. Sızdırılan özellik tablosuna göre 2.2 litrelik JTDM dizel motorun 3 farklı güç üreten versiyonu olacak.

Giriş seviyesinde, 150 beygir güç üreten 6 ileri manuel veya 8 ileri otomatik şanzıman ile gücünü arka tekerleklere aktaran bir araç olacak. Bu aracı 180 HP ve 210 HP’lik versiyonlar izleyecek ve bu araçlar dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak.

Benzinli aracı dizele değişmeyenler için ise, 2.0 litrelik GME T4 (Global Medium Engine) motor 200 HP, 250 HP ve 280 HP’lik versiyonlar ile gelecek. Opsiyonel dört tekerlekten çekiş sistemi ile gelecek bu araçlar otomatik vitesle alınacak.

Bu motorlarla yetinmeyenler için 2.9 litrelik V6 biturbo motorla donatılmış 490 HP ve 510 HP’lik QV modelleri boy gösterecek. Bu araçlar ise arkadan itişli olacak ve manuel veya 7-8 ileri otomatik şanzımanla alınabilecek.

Türkiye piyasasına hangi araçların gireceği ise merak konusu.

alfa romeo giulia motor

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. alfa romeo, turkıyeden elini eteğini tamamen çekmeye niyetlenmiş görünüyor. Bu motor seçeneklerinden acaba hangisi, ötv denen vergilerle beslenen bizim gibi egzantrik bir ülkede satılacak? Umarım bu işin aslı böyle değildir…

  2. 2.9 500 beygir çok iyi değer. Ama aracın altyapısı kaldırır mı? Piyasaya çıkınca belli olacak.

  3. kıy paraya bas bi 2.2 dizel vergiyi yemişim bu makinayla dışarda gezsem yeter sürsem yeter :((( benzın ucuz olsa 280lik orası ayrı 😀

  4. ben bu tasarımla gelirse .. param olursa , vergi dilimini cok umursamam.. sasi dengesi , gucu yere aktarması.. direksiyon hissi falan varsa.. listemde kalır.. bir gun alırım bunu

  5. bir kaç tane olsada QV gelir , gelirse 1.4 170 lık motor iyi satar umarım 1.3 multjet le falan gelmez

  6. Bu motorlarla vergi yüzünden tüketici gözünde 1-0 yenik başlayacak ama inşallah çok satar da gözümüz gönlümüz şenlenir Alfa sayesinde

  7. Sadece tutkunları ve cebinde parası olan adamın alabileceği bir arabadan ibaret olacak vergi sistemi nedeniyle. Gerçi bir bakıma da iyi öyle olması. En azından araba ele ayağa düşmez abuk subuk kroların elinde hiç edilmemiş olur. Makina deli !!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu