Haberler

Anadolu Isuzu en değerli 100 marka arasında




Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, Türkiye’nin en değerli markalarını sıraladı.Türkiye’nin En Değerli Markaları araştırmasının sonucuna göre Anadolu Isuzu bu sene ilk kez ilk 100 arasında yerini aldı.

Otomotiv sektöründen 8 firmanın bulunduğu ve Anadolu Isuzu’ nun 73.sırada yer aldığı bu yılki listedeki 100 markanın toplamı 34 milyar 383 milyon değerinde olduğu ve geçen seneye kıyasla yüzde 15 yükselme gösterdiği belirlendi. Turkey 100 tablosundaki markaların toplam değeri, bu seneki Global 500 tablosunun toplam marka değerinin yüzde 4’üne eşit geldi. Araştırmada bu oranın her yıl bu oran artmakta olduğu ve Türk markalarının gittikçe daha fazla değer kazandığı belirtildi.

Isuzu Hakkında:

1983’te Isuzu ile lisans anlaşması yaparak o dönemin otomotiv sektöründe ilk Türk-Japon ortaklığını gerçekleştiren Anadolu Isuzu, ürün kalitesinde Japon standartlarını hedef alarak hafif kamyon, kamyonet, küçük otobüs, pick-up gibi ticari araçların üretim, ithalat, satış ve pazarlamasını yapmaktadır.

Anadolu Isuzu, küçük otobüs grubunda ürettiği araçlar için ihracat faaliyetlerini de yürütmektedir. Şirketin ihracat faaliyetleri çoğunluğu Avrupa Birliği üyesi olan 27 ülkeyi kapsamaktadır. Türkiye’den yapılan küçük otobüs ihracatında önemli bir yere sahip olan Anadolu Isuzu, on bir yıldır (2004-2014) Türkiye küçük otobüs ihracat lideri konumundadır. 900’e yakın çalışanıyla, müşteri memnuniyetini şirketin temel görev ve sorumluluğu olarak benimseyen firmanın, “ISO 9001-2008 Kalite Belgesi” ve “ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistem Belgesi” bulunuyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. isuzuda yapsa otokarda yapsa temsada yapsa ortak parça kullanımı var o yüzden mercedes-benz bu konuda herhalükarda üstündür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu