Haberler

Atasının mirasını devam ettirecek




İkinci jenerasyon Honda NSX’in resmi performans değerleri belli oldu. 2015’in başında Detroit’te NAIAS’de tanıtılan ve uzun süredir beklenen NSX’in piyasaya çıkmasına hala biraz daha vakit olsa da en azından hayranların sabırsız bekleyişini az da olsa dindirecek bilgiler açıklandı.

3.5 litrelik V6 twin-turbo motor tam 500 bhp üretirken 550 Nm’lik tork değerine ulaşıyor ve 7500 devirde kesiciye giriyor. V6 ünitenin arkasında yer alan elektrikli motor ise sunduğu 47 bhp ve 135 Nm’lik destek sunarken iki ünitenin sunduğu güç 9 ileri çift kavramalı şanzıman ile arka tekerleklere iletiliyor.

Ön tarafta ise 36 bhp ve 73 Nm tork sunan elektrik motor çiftinin görev alması ile NSX toplamda 583 bhp güç ve 758 Nm tork sunuyor. NSX, 0-96 km/s hızlanmasını yaklaşık 3 saniyede tamamlarken maksimum 307 km/s hıza ulaşıyor. Toplamda 1,725 kg olan NSX, 3 elektrik motoru ve bataryaları ile özellikle standart R8 V10 Coupe’nin 1630 kg’lık ağırlığı ile karşılaştırılınca oldukça hafif kalıyor.

Amerika satış fiyatının yaklaşık 170.000$ olacağı tahmin edilen NSX’in fiyatı opsiyonel olarak sunulacak olan karbon fiber tavan, motor kapağı, spoiler ve premium ses sistemi ile birlikte navigasyonu içerecek olan teknoloji paketi ile daha da artabilir.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu