Haberler

Audi ile akıllı şehirlere merhaba




Audi, Boston yakınlarında küçük bir şehir olan Somerville üzerinde geliştirdiği planlarını “Dünya Akıllı Şehir Tanıtım Kongresi”(Smart City Expo World Congress)’nde açıkladı. Akıllı şehir denemelerinin yapılacağı Somerville, Kuzey Amerika’da Silikon Vadisi’nden sonra en hızlı gelişen ekonomi olarak görülüyor.

Teknik bilgi ve yeni teknolojilerin testi üzerine odaklandığını söyleyen Audi, bu sayede şehirdeki trafik akışının rahatlayacağını ve otomobiller için gereken alanın azalacağını da söylüyor.

Başkan Josef A. Curtaone “Arabalar her zaman şehirdeki hareketliliğin bir parçası olacaktır. Aynı zamanda, şehirdeki yoğunluk ve park problemleri bu hareketliliğin limitlerini bize gösteriyor. Audi’nin teknolojileri sayesinde şehirdeki alanları daha etkili bir şekilde kullanmayı umuyoruz. Tüm bunlar şehir hayatının kalitesini artıracaktır.” diyerek gelecek şehir yaşamı hakkında bize güven veriyor.

Audi projelerinden biri olan trafik ışığı asistanını Union Square’da hayata geçirirken, diğer yeniliklerinin tamamlanacağı garantisini veriyor. Bunlara ek olarak meşhur araba üreticisi ağ altyapısı ile otomat park projesini geliştirdi. Proje sayesinde park alanlarının daha da kullanışlı olması planlanıyor.

Yerleşim yerleri, oteller, ofisler, toptan satış yapan yerler, eğlence merkezleri, serbest tesisler ve park alanlarında uygulayacağı kendi kendine park sistemi ile şirket milyonlar kazanmak istiyor ve bunun yanında alandan daha fazla tasarruf edilmesi ve ortaya çıkan zararların azaltılması amaçlanıyor.

 

Burak İrtel

Amasyalıyım. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği hazırlık öğrencisiyim. OTOPARK ailesini youtubedeki eğlenceli ve objektif videolarından tanıdım. Şimdi de sıkı takipçisiyim. Yenilere nazaran eski arabalara daha ilgiliyim. Özellikle 2004-2005 Peugeot 406 V6'lar bir gün sahip olmak istediğim arabalardır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu