FeaturedHaberler

Audi R8’e elektronik turbolu yeni motor




İngiltere’den gelen yeni bir rapora göre, gelecek yıllarda Audi R8, baz versiyonda yeni bir 2.5 litrelik 5 silindirli elektronik turbo destekli motor ile satılacak.

Audi’nin süper aracı R8’in baz versiyonda düşük hacimli ve turboşarjlı motor seçeneği ile satılacağını açıklamasının ardından herkes ikinci nesil Audi R8’in ilk nesilde olduğu gibi 4.2 litrelik atmosferik V8 FSI motorla gelmeyeceğini üzülerek kabul etmişti. Ancak bunun yerini hangi motorun alacağı merak konusuydu. Önceki raporlarda 2016 S4’te karşılaştığımız 3.0 litrelik V6 turbo motorun geliştirilmiş bir versiyonunun giriş seviyesi R8’de kullanılabileceği dedikoduları yer alıyordu. En son haberlere göre bahse konu kaputun altını RS3 Sportback modelinden tanıdığımız 2.5 litrelik 5 silindirli motorun, e-turbo sistemi ile geliştirilmiş hali dolduracak.

Az önce bahsettiğimiz ilk raporda adı geçen ve S4/S4 Avant modellerinde görev yapan yeni geliştirilmiş TFSI V6, 354 PS (260 kW) maksimum güç ve 500 Nm (369 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahip. Bu değerleri büyük oranlarda arttırırken yakıt tüketimi değerlerini abartı değerlere çıkarmayan ve tüm bunların üstüne turbo gecikmesini hayatımızdan silip atan, elektronik turbo teknolojisini de hesaba kattığımızda bu motor seçeneği de R8 modelinde isteneni fazlasıyla verebilecektir.

Audi’nin V6, V8 ve V10 motor seçenekleri geliştirme ekibinin yöneticisi Jurgen Konigstedt’in bir basın toplantısında turboşarjlı R8’in yakın zamanda karşımıza çıkmayacağını söylemesi, dedikoduların hedefini 2017 yılına kadar itiyor. O zamana kadar Alman üretici, 5.2 litrelik atmosferik V10 motor ile standart konfigürasyonda 540 PS (397 kW), “Plus” versiyonunda ise 610 PS (449 kW) maksimum güç üretecek R8 Spyder modelini piyasaya sürecek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. arkadaşlar yakın bir otopark takipçisi olarak alıntı haberlerin altına aldığınız sitenin adresini veya linkini koymanızın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Nitekim bu tarz konular uzun vadede telif vb. konularda başımıza iş açma ihtimali olan şeyler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu