Haberler

Bentley satışları arttırmak istiyor




Bentley, toplam satışlarını artırmak için daha küçük bir SUV üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bu hamle ile yılda yaklaşık olarak 25.000 adetlik bir satış artışı hedefliyor.

Küçük SUV’un üretimi başlamadan önce 2017’de konsept olarak tanıtılması bekleniyor. Muhtemelen bir yıl sonra da üretime geçeceği ön görülüyor. £120,000 gibi tahmini başlangıç fiyatı ile sunulacağı ve daha kompakt, modern bir tasarım ile daha genç bir kitle hedef alacağı söz ediliyor. Porsche Macan ile Cayenne arasında bir boyutlarda olacağı belirtildi. 

Motor açısından ise Audi’nin 4.0 litre twin-turbo V8 motorlarının uyarlaması ile gelecek, ama aynı zamanda 500 bhp gücünde ve 500 km menzili bulunan sadece elektrikli AWD versiyonu da olabilir. Diğer bir yandan yaklaşık 322 km/h hıza ulaşması beklenen elektrikli model hafifletilmiş pillerle 2.000 kg ağırlığında olacağı söyleniyor.

Artı olarak ‘speed’ versiyonu adı altında 6.0 litrelik twin-turbo W12 motor ile 600 bhp gücünde hızlı bir versiyonunun da olacağı belirtildi.

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu