Haberler

Bir geri çağırma da Rolls Royce’dan




Lüks marka Rolls Royce, hava yastığı sorununu gidermek için ABD’de bulunan bir adet Ghost model aracını geri çağırmayı planıyor.

BMW’nin çatısı altında bulunan Rolls Royce’a ait geçen sene üretilmiş 4063 adet araç mevcut. Bu nedenle geri çağırma için büyük sayılar beklememek gerekiyor. Söylentilere göre Rolls Royce’un yapmış olduğu geri çağırma bir rekor. Geri çağırılan aracın 23 Ocak 2014 tarihinde üretilen 2015 model bir Ghost olduğu belirtiliyor.

Ön koltuklarda bulunan yan hava yastığındaki potansiyel problem sebebiyle çağırılan araç için, çarpışma anında yeterli korumayı sağlayamayacağı ve bununla birlikte ön yolcu ve sürücünün yaralanma riskinin artacağı belirtildi.

Bu potansiyel tehlikeyi çözmek için Amerika’daki Rolls Royce bayisi 2015 model Rolls Royce Ghost US-Spec aracın sürücüsünü bilgilendirmiş ve en kısa sürede sürücü ve yolcu yan hava yastığını modülünü değiştireceklerini belirtmiş.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Tüü. Yazıklar olsun. Daha da rr alınmaz. (!) yada bunlar hep rr ı bitirmek için amerikanın oyunları da olabilir. (!)

      1. Çok büyük bir prestij kaybı sonuçta 1 araç etkilenmiş, honda, toyota, vw yada diğer markalar gibi on binlerce hatta yüz binlerce araba çağırmıyor bir tane çağırıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu