FeaturedHaberler

Bir oyun kadar gerçek




Şu ana dek sadece 440 izlenme sayısına sahip olmasından yola çıkarak (şuanda 2.200), tahmin ediyoruz ki bu inanılmaz videoyu sizlere ilk gösteren biziz. Bir modifiye markası olan RaceChip, bir yarış oyununun, başlangıçta araba modifiyesinden; yarış sahnelerine kadar birden çok multiplayer görüş açısıyla, tamamen canlı olan bir versiyonunu yaptı.

Son zamanlarda canlı aksiyon videoları, oyun şirketlerince çok popülerleşti. Bunun başlıca sebebi ise oyun yapımcılarının FPS oyunlarını pazarlamada bu yöntemin, bilgisayar ile hazırlanan görsellerden çok daha ilgi çekici olmasını farketmeleriydi. Hatta henüz iki hafta önce Victoria’s Secret’ın sarışın bombası Cara Delevingne bizlere üstün Call of Duty becerilerini göstermişti.

Fakat şuana dek, yarış oyunlarına özel pek de canlı aksiyon videosu görmemiştik. RaceChip bu fırsatı fark etti ve modifiye sektörünün iki farklı can alıcı aracıyla bu videoyu bizlere hazırladı. Hemen gözlerinizin önünde, bir Golf 7R ve bir Porsche Macan Turbo, birer yarış makinesine dönüştürülüyor. Neden sizlere bir aile aracı ve lüks bir SUV’nin yarışını göstermek istemeyelim ki?!

Unutmamanız gereken şu ki; bu araçlar gerçekten de biraz gıdıklanmış. Haydi, Golf’le başlayalım! Golf 7R 300 PS’den 373 PS’ye ve 2.0 bir motor için inanılmaz olan 500 Nm tork değerine çıkarıldı. EnkeilZUMO lastikler, Edel01 spor süspansiyon ve KW süspansiyonlar ile değişim tamamlandı.

Tabiki Macan Turbo da boş durmadı. 3.6 litrelik cift turbolu v6 motoru 400 PS’den 482 PS’ye yükseltildi. Macan’ın, gamepad’in her tıkıyla, sahte de olsa kademe kademe aşağı inmesi muhteşem değil miydi? Fakat bu görsel efektler ne kadar sahteyse, KW tepkileri ve Vossen jantları da bir o kadar gerçek.

 

Cem Tanrıöver

1995 yılında Kadıköy'de doğdum. İlkokul öğretimimi Tekirdağ'da, lise eğitimimi Kadıköy Anadolu Lisesinde tamamladım. 2014'te girdiğim İTÜ mimarlık bölümünü mümkünse 4 senede bitirmeyi planlıyorum. Otomobil sevdam ailemin kullandığı Alman araçlarıyla başladı. İlk defa direksiyona 14 yaşımda 2001 model VW Bora'da geçtim. O yaştan beri ailemin uzun yol şoförlüğünü yapıyorum.. Derin bir Audi fanıyım.

İlgili Makaleler

19 Yorum

    1. Yazdığım gibi bu video gerçek arabalar ile çekilmiş. Fakat bir oyunmuşçasına efektler eklenmiş. Yola çıktıkları oyun da “Need for Speed” in son oyunu. Playstation ile xbox’a oyun çıktı, pc’ye seneye sonbaharda çıkacak.

  1. Böyle bir şey olmasa da, sizden Assetto Corsa gibi bir oyunda direksiyonla yanlama izlemek isteriz

  2. bu kadar haz alabiliceğiniz şuan için en yakın oyun pc’de assetto corsa xbox’tada forza horizon 2

    1. assetto corsa nın fizikleri iyi değil espyi tcyi tüm destekleri sonuna kadar açarak belki düzgün oynayabilirsiniz ondanda keyif alır mısınız bilmem.

      1. Yok artık, Assetto Corsanın fizikleri iyi değilmiş neremle güleceğimi şaşırdım, ironi yapıyorsun değil mi Tolga, Fizik konusunda gelmiş geçmiş en iyi sim, TC, ESP sonuna kadar açmak nedir arkadaş asıjfahfashnjfa.

        Şu yazdığını iyiki bir sim forumunda felan yazmıyorsun, üstüne benden çok gelirlerdi jasfjajfaf

        Bu güne kadar gördüğüm en gerçekçi fizikleri olan oyun Need For Speed Carbon felan dersin sen şimdi. Gran Turismo, Forza ve hatta Project Cars bile simcade.

        adam akıllı simler iRacing, R3E (olduğu kadar artık), rFactor ve türevleri, Netkar, Live For Speed ve bunların arasında en iyi simule edenler sırasıyla Assetto Corsa -> iRacing/LFS ve rFactor/Project Cars, Forza/GranTurismo/etc.

        bilgi isteyenler için / koyduklarım eşdeğer, farklı olanları virgül ile ayırdım.
        Ek not:
        Assetto Corsayı gamepad ile anca oynayabilirsiniz, Klavye Mouse çok zor ve başarısız olursunuz, gamepad ile oynaması mousedan zor ama gaz kontrol edebiliyoruz, yani Direksiyon şart.

        LFS mouse ile br şekilde oynanıyor ama direksiyon şart.
        Iracing direksiyon şart, rFactor direksiyon lazım. bunları gamepad ile zorlarsanız oynayabilirsiniz ama.

        Klavye ile oynayabileceğiniz herhnagi bir yarış oyunu ya Arcade yada en fazla Simcade, klavyeden kastım tuşa basarak direksiyon çevirmek, yani gamepad in dPad kısmı da tuş oluyor.

        1. Yorumumu seviyemi koruyarak yapacağım. 6 yıla yakındır çeşitli simülasyonlar oynuyorum bunların içinde 5 yıla yakın rfactor 2 yıl kadar lfs 1 yıl kadar gt6 2 ay kadar da project cars oynadım. Diğer kayda değer olmayan ve oynamaya fırsatım olmayanları boşverdim. Bir konuda katılıyorum rfactor gerçekten enfes bir oyun ama değeri bilinmiyor assetto corsaya güzel diyip rfactor ü bilmene şaşırdım tahminim takıldığın sim forumlarındandır. çünkü gerçekten ayarlarıyla dosyalarıyla bilerek rfactor ü oynasaydın assetto corsa ya güzel diyemezdin.

          1. Assetto Corsayı belki tekrar denemek isteyebilirsin, galiba v 0.30 Early Access de felan denedin.

            Sürüş konusunda varsa şu anda bir rFactor 2 var bir de Assetto Corsa var. GT6 simcade zaten Race Driver Grid gibi.

            Assetto Corsa ne yazık ki, ve hatta son gelen Tyre Model v5 güncellemesinden sonra fizik konusunda arayı iyice açtı, bambaşka bir seviyeye geldi 🙂

            Araba tuttuğu sürede sergilediği davranışlar gayet iyi biliniyor (nasıl hesaplanacağı) ve çoğu sim bu konuda zaten başarılı, yani bir simin olmazsa olmazı bunu doğru yapması çoğu da yapıyor.
            Asıl etki sahibi olan çevresel faktörler (yolda düz noktalar, lastiğin durumu, kayma sırasında nasıl kayacağı)

            1. Bu konuda rFactor II ve AC çok başarılı, ve hem rFactor hem de Assetto Corsadan alınan Telemetry gerçek hayatta aynı arabayla aynı pisste, aynı pilotla yapılan tura denk oluyor.(rFactor 1 de dahil buna ve türevleri tabi)

              Yani Assetto Corsayı ne zaman oynadın bilmiyorum ama Tyre Model V5 sonrası özellikle kendini aştı artık bambaşka bir durma geldi, tekrar bir kaç tur atmanı öneririm.

              1. bu v5 güncellemeden falan haberim yoktu aslında assetto corsa yı oynamama sebeplerimden biri de normal kullanıcıların mod şeklinde araç yapması ve çoğunun düzgün olmaması. kontrolü imkansız araçlar var her ne kadar tam beğenmesemde oyunun kendi ile gelen bmwler biraz daha iyi. Tüm oyunda 2 3 arabayla oynanmıyor malesef. Dediğiniz güncellemeden haberim yoktu o güncellemeyi araştırıp tekrar deneyeceğim. Teşekkür ederim tavsiye için

                1. Modlu arabaları ben de kullanmıyorum, 1 – 2 tane çok iyi mod var.

                  2-3 tane arab ayok oyunda dostum sen çok eskiden oynamışsın ve aralık ayında 8 araba daha eklenmiş ve 1 yeni lisans daha açıklanmış olacak, v1.4 den sonra 30 tane daha araba eklenecek oyuna ve içlerinde Supra IV, Celica ve AE86 da var, ayrıca çok yakında Ford Escort eklenecek (Aralıktaki pakette)

                  Su anda Roadcar katagorisi gayet zengin, benim favorilerimi sayarsam.
                  M3 E30, Lotus Elise, Lotus Exige, GT86, CTR Yellowbird, Alfa Romeo 4C, Abarth 500 ve Nissan GTR Nismo.

                  1. Bu saydıklarım sadece benim sevdiğim Normal yol arabaları.
                    ve GT86 en çok kulandığım.

                    Yani fazla sayıda araba var, ek paketlerle 21 araç eklendi bunlardan biri de M4 ve M4 Akrepovic.

                    Lamborghini Countach ve Miura da var Hurrican GT3 var normali eklenecek yalnız sevmediğim için saymadıklarımdan mesela.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu