Haberler

Bomba gibi geliyor : Genesis




 

Hyundai geçtiğimiz günlerde lüks aleminin yeni markası olarak Genesis’i üretime sunacağını açıklamıştı. Hyundai önümüzdeki 10 yıl içinde 6 farklı model ile karşımıza çıkmayı hedefliyor. Modellerin ismiyse şimdiden belirlenmiş (G90,80,70..). İlk çıkarılacak olan G90 isimli lüks sedan ise mevcut olan Hyundai Equus’un yerini alacak. İlk bomba ise çok yakında. G90 önümüzdeki ayda erken gösterim için ayarlandı ve heyecan dolu kısa tanıtım filmi gösterildi bile. Önümüzdeki yıl piyasalarda sert rüzgarlar estirecek.

İkinci model ise bir G80 olacak. Ancak G80, G90’ın aksine tümüyle yeni bir model değil, bilakis mevcut olana yapılmış yeni bir yükseltme, ikinci nesil Genesis süper sedan gibi olacak. Bazı çarpıcı detaylar da göz önüne seriliyor. Lüksüne yakışır ama bir o kadarda farklı bir vites kutusuyla karşımıza çıkacak. Prototip ayrıca tamponda aşağı açılan ön ızgaraya sahip.

Hyundai G80 için turboşarjlı bir motor kullanmayı planlıyor. Motorun doğrudan yakıt enjeksiyonu ve değişken supap zamanlaması ile 3.3 litrelik bir üniteye sahip olması bekleniyor. Böyle bir tasarım ilk olarak 2011 Frankfurt Otomobil Fuarında kardeş marka Kia GT konsepti adı altında kullanılmıştı.

Motorun 390 beygir gücünde ve 396 nm tork değerleriyle çıkarılacağı söyleniyor. Motorun ilk kez G90’da kullanılacağı bekleniyor. Kısa süre sonra Hyundai, Genesis Coupe için bir yedek tanıtacak. Bu arada Genesis G80 Coupe olarak adlandırılan modelin daha lüks ve daha büyük bir model olması bekleniyor.

hyundai-genesis-genesis-g80

 

Abdullah YEŞİL

18 yaşındayım. Çanakkaleliyim, Tekirdağ'da yaşıyorum. Beykent Üniversitesi'nde İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencisiyim. Bu aralar OTOPARK'a nihayet benim de katkım olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu