Haberler

Cadillac’tan yeşil hamle!




Cadillac genel müdürü Johan de Nysschen, markanın çoğu modelde ‘plug-in hybrid’ (normal hibrit otomobilden daha büyük bataryaya sahip ve istasyonlardan şarj edilebilir) motor sunacağını açıkladı.

Nysschen, azalan yakıt tüketimi ve emisyonların, Shanghai otomobil fuarında tanıtılan CT6 gibi çeşitli yeni çevre dostu modellerin önünü açacağını söyledi.

Nysschen, Cadillac’ın (CAFE) standartlarını yakalaması için elektrikli araçlara ihtiyacı olmadığını söyledi. Genel müdür, plug-in hybridlerin, kısıtlı menzil veya hala yetersiz şarj istasyonları nedeniyle elektrikli araçlardan daha pratik olduğunu söyledi. Bu açıklamalara bakılırsa elektrikli araçlar geri planda kalacaklar.

Buna rağmen Nysschen, markanın ileride elektrikli araç satacağını kabul etti. Belirli bir zaman vermese de plug-in hybrid ve ürün gamındaki eksiklikler tamamlandıktan sonra olacağını ifade etti.

Önümüzdeki yıl satışa sunulacak CT6 plug-in hybrid’in kalbinde turboşarjlı 2.0-litre 4 silindirli motor, 18.4 kWh lityum-iyon batarya ve iki elektrik motoru toplam 335 bhp (250 kW) ve 586 Nm (432 lb-ft) tork üretiyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu