Haberler

Cayman GT4 Clubsport pist için çok hevesli




Porsche yeni Cayman GT4 Clubsport’u Los Angeles Auto Show’da tanıttı.

Motor sporlarına ilk kez başlayacaklar için önerilen, Cayman GT4 baz alarak tasarlanan bu yarış otomobili VLN Nürburgring Uzun Mesafe Şampiyonası, SRO GT4 Serisi, Pirelli GT3 Cup Şampiyonası, Kanada Ultra 94 GT3 Cup Challenge ve Porsche Club of America’nın kulüp yarışlarında yarışmak üzere yapıldı.

Bir pist aracı olmasından dolayı 911 GT3 Cup’ta kullanılan ön ve arka süspansiyon sistemi Cayman GT4 Clubsport’a da konuldu. Model de aynı zamanda ayarlanabilir 12 kademeli ABS fren sistemi, yarışlar için geliştirilen bir ESP sistemi bulunuyor. Altı pistondan oluşan alüminyum ön kaliperlere dört pistonlu arka kaliperler eşlik ediyor ve 380 mm çapındaki yarışlar için tasarlanmış çelik fren disklerini de unutmamak gerek. Tekerleklerine gelecek olursak Michelin’in pist için tasarlanan lastiklerine 18 inçlik güçlendirilmiş jantlar eşlik ediyor. Otomobilin iç mekanına da biraz değinelim, güvenlik için konulan takla barları ve 6 noktalı emniyet kemeri olan spor koltuk göze çarpıyor.

Aracın en can alıcı kısmına geçersek eğer 3.8 litre hacminde 6 silindir 380 beygirlik boxer motor yer alıyor. Motorun ürettiği bu güç güçlendirilmiş çift kavramalı şanzıman ile kilitli diferansiyel eşliğinde arka tekerleklerden yere aktarılıyor.

Porsche aracın 111.000 Euro’dan başlayan fiyatlarla siparişlerini almaya başlattığını bildirdi.

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu