Haberler

Dacia’dan 3,5 milyon adet satış




Avrupa Satış & Pazarlama Başkan Yardımcısı Denis Le Vot 2004 senesinde yeniden hayata döndürüldükten sonra satılan 3,5 milyonuncu Dacia’nın anahtarlarını Jody Panov’a teslim etti. Dacia Sandero Stepway, Jody Panov’un satın aldığı ilk sıfır otomobil.

Türkiye’ye yaptıkları seyahat esnasında Jody’nin anne ve babası yollarda çok Dacia görür ve kızlarına ‘iyi bir otomobil’ gibi görünen bu arabaları biraz araştırmasını söylerler.

Hepsinin ötesinde, Jody Mill Lane’deki Dacia Yetkili Satıcısı’na araştırma yapmak için gittiğinde gördüğü Sandero Stepway tasarımı ile gönlünü kazandı. Ve sonuç olarak hemen bir Sandero Stepway sipariş etti.

Bugün burada 3,5 milyonuncu Dacia’nın anahtarlarını teslim ediyoruz. Bu teslimin, markanın 2013 senesinde lanse edildiği İngiltere’de olması beni çok mutlu etti” diye duygularını dile getirdi. Avrupa Satış & Pazarlama Başkan Yardımcısı Denis Le Vot. “3,5 milyon müşteriye ulaşarak Dacia müşterilerin beklentilerini kusursuz biçimde karşılayan açık ve yalın taahhütleri sayesinde elde ettiği başarıları yeniden teyit etmiş oldu. Dacia müşterilerine güvenli, modern özelliklere ve makul fiyatlarla servisten geçen otomobiller sunuyor.”

Dacia: 10 yılı aşkın bir başarı hikâyesi

11 yıl gibi bir sürede Dacia Avrupa’da ve Akdeniz Bölgesi’nde 3,5 milyondan fazla araç sattı.

Ürün gamının tamamen yenilenmesinden iki yıl sonra marka büyümeye devam ediyor. 2015’in ilk yarısında Dacia satışları yüzde 10.1 artarak 290 bin 24 adet adede ulaştı.

Yılın ilk yarısında Avrupa’daki satışlar yüzde 5,5 artarak 205 bin 436 adede erişti. Fransa’da Dacia yüzde 5.3 ile binek otomobil pazarındaki 5. Marka konumunu korudu ve perakende müşteri satışlarında 4. sırada yer aldı.

Dacia markasının satıldığı 44 ülkenin 19’unda 2015’in ilk altı ayında rekor satışlar gerçekleşti.

Türkiye pazarında Dacia güçlenmeye devam ediyor

Dacia, Türkiye pazarında yükselişini sürdürüyor. Marka, toplam pazarda 4,6 pazar payı elde etti. Bu pay 2015 yılı 4,5 rekor payın üzerinde… Marka bu performans ile Marka sıralamasında 7. sırada yer alıyor. Pazarın en çok satılan 4×4 markası olan Dacia, tüm modelleri ile segmentlerinde başarılara imza atıyor. Duster Türkiye’nin en çok satılan 4×4 modeli iken Lodgy ve Logan MCV kendi segmentlerinde lider konumda. 

Sürekli genişleyen bir müşteri topluluğu

Ticari başarısını yanı sıra Dacia, müşterilerini bir araya getirmedeki becerisini de kanıtladı. Pek çok ülkede Dacia sahipleri üç ortak değer çerçevesinde deneyimlerini paylaşıyor: açık fikirlilik, yalınlık ve cömertlik.

Binlerce müşteri çeşitli ülkelerde düzenlenen etkinliklere katılıyor ve markaya bağlılıklarını gösteriyor. Fransa’da 11 bin kişi Dacia’nın Büyük Doğum Günü Kutlamasına katıldı. Çek Cumhuriyeti’nde 6 bin Danimarka ve Almanya’da ise 3 bin ve 3 bin 400 fan büyük pikniklerde bir araya geldi. Markanın Fas’taki 10. yılıını kutlamak içinse uluslararası yıldız Khaled konserine 4 bin 500 seyirci katıldı; konseri ayrıca ekran başında on binlerce insan izledi.

Söz konusu topluluk etkinlikleri giderek popüler hale geliyor ve müşterilerin marka ile sağlam bağlar oluşturmasına vesile oluyor.

Facebook’ta ise Dacia sadece beş yılda yaklaşık 2.8 milyon fan’a sahip oldu. Türkiye’de Dacia Facebook fan sayısı ise 745 bin 522.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu