Haberler

Fiat 124 Spider Abarth görselleri heyecan dolu




2016 ortalarında satışa sunulacak olan 124 Spider modelini, bir sonraki sene performans odaklı bir versiyonu takip edecek. Abarth versiyonu sadece daha güçlü olmakla kalmayacak, sürüş hissi ve viraj kabiliyeti olarak selefine göre daha sportif bir model olacak. Abarth markası için 124 Spider Abarth modeli amiral gemisi niteliğinde olacak. Fiat 500x Crossover modelinin de 200 beygir gücüne çıkarılmış Abarth imzalı versiyonunu gelecek günlerde görebileceğiz

X-Tomi Design tarafından çizilmiş 3 boyutlu 124 Spider Abarth görseli bize bu modelden ne bekleyebileceğimiz konusunda bir fikir veriyor. Dijital olarak araca eklenmiş çok kollu alaşım jantlar ve sportif dokunuşlarla üzerinde oynanmış araç gövdesi Abarth markasının keskin çizgisini tarif ediyor.

Araç için kullanılacak olan motor alternatiflerini tahmin etmek oldukça güç. İlk olarak Alfa Romeo 4C modelinde kullanılan, 1750cc hacmindeki turbo şarjlı motorun bu araçta kullanılacağı düşünülse de, 1.4 litrelik turbo şarjlı motorun kullanılması daha büyük bir olasılık gibi gözüküyor.

Fiat 124 Spider, Kuzey Amerika pazarına 160 beygir gücünde 1.4 litrelik motor ile sunulacak. Avrupa pazarı için motor güçü ve torku kısılarak 140 beygirlik bir araç olarak karşımıza çıkacak. Abarth markasının daha önce bu motordan 190 beygir güç çıkarabildiğini biliyoruz. Aracın Abarth modeli, yaklaşık 1 ton olan ağırlığı düşünüldüğünde, oldukça tatmin edici olacak.

Mazda MX-5 modeli için turbo şarjlı motorlara kesinlikle hayır demişti, çünkü bu tamamen sürüşten zevk alma odaklı üretilmiş bu modelin mantığına ters düşüyor. Buna rağmen Japonya için üretilen modellerde, Abarth markasının yüksek motor gücü için tercih edebileceği kule gergileri, alt gövde destekleyicileri ve Billstein amortisörler gibi opsiyonlar mevcut.

Abarth markası, üretimden kalkmış olan Grande Punto Abarth modelinin aksine, pist günlerine gitmek isteyen sürücüler için ekstrem arabalar yapmak istiyor. Geçen sene piyasaya çıkan Abarth 969 Biposto modeli bunun bir göstergesi. Bu şekilde hareket ederek Fiat‘ın performans markası olan Abarth, kendisini basit ve uygun fiyatlı araba üretme politikasına sahip Fiat markasından iyice ayırıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu