Haberler

Fiat 126’ya Honda VTEC Turbo dopingi




Fiat’ın Polonya’da ürettiği 126 modeli, küçük ve uygun fiyatlı olduğu için modifiye yapmaya müsait bir otomobil olarak dikkat çekiyor. Litvanya’da yaşayan bir otomobil sever, Fiat 126 aracına 1.6 litrelik Honda VTEC motor takmayı başardı.

125 beygirlik motoru, hurdaya ayrılmış bir Civic Si’dan alan Tomas Nenartovic, yaptığı turbo uygulamasıyla motorun gücünü 170 beygire kadar yükseltti. Takılan motor ilk denemelerde 580 kiloluk bir araca göre epey güçlü gelince Fiat 126’ya ağırlık takviyesi yapıldı. Dış görünümünde de çamurlukları şişkinleştirilen ve yarış lastikleri takılan araç tam bir cep roketi oldu.

Araç sahibinin çektiği videolarda da aracın ne kadar güçlü olduğu net bir şekilde görülüyor. Mekanik uzmanlığı ve bir miktar parayla ülkemizde de bolca bulunan bu aracı tam bir güç canavarına dönüştürebilmek mümkün.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Fiat bis’e 4 çeker alt takım döşeyip 1.6 turbo motor koyup rally’lere katılmak daha mantıklı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu