Haberler

Fiat’tan pickup atılımı




Fiat’ın profesyonel amaca yönelik araçlar üreten departmanı Fiat Professional, orta seviye pickup modeli Fullback’i Dubai Motor Show’da tanıttı.

FCA, pickup segmentine gözünü dikeli uzun zaman oldu. Bunun ilk habercisi yaklaşık bir yıl önce açıklanan Mitsubishi ortaklığı ve kısa süre önce casus fotoğrafları paylaşılan Brezilya’ya özel Toro modeliydi.

Detaylara geçmeden tasarımla başlayarak olası soru işaretlerini giderelim. Evet, araç hem dışta hem içte Fiat logolu bir Mitsubishi L200’den başka bir şey değil. Japonlarla İtalyanların arasında ne tür bir anlaşma olduğunu bilmesek de ortaya çıkan sonucun Fiat’ın ürün gamının geri kalanına tasarım anlamında uyum sağladığını söyleyebiliriz.

Gelelim asıl önemli kısma; 1100 kg (2425 lbs) taşıma kapasiteli kamyonet, satılacağı bölgeye göre değişiklik gösteren tek kabin, uzatılmış kabin ve çift kabin şasi konfigürasyonlarına sahip olacak. Tüm konfigürasyonlarda genişlik 1815 mm, yükseklik 1780 mm ve dingil açıklığı 3000 mm iken uzunluk değeri gövde tipine göre değişiklik gösterecek. Tek kabin için bu değer 5155 mm iken uzatılmış kabinde 5275 mm’ye ve çift kabinde 5285 mm’ye çıkıyor.

Motor seçeneklerine geçtiğimizde Avrupa ve çevresindeki ülkelerde gücün 2.4 litrelik 4 silindirli turbodizel tarafından üretildiğini ve 150 PS ile 180 PS gibi iki farklı güç çıkışı seçeneğinin sunulduğunu görüyoruz. Bu motor yeni geliştirilen 6 ileri manuel ya da spor moda sahip 5 ileri otomatik şanzıman ile birlikte görev yapacak.

Ortadoğu ve Afrika için ise 110 PS ya da 178 PS güç çıkışı sağlayan 2.5 litrelik turbodizel ile 132 PS güce sahip 2.4 litrelik benzinli üniteler listede bulunuyor. Şanzıman seçenekleri ise ikisi de 5 ileri olan otomatik ve manuel.

Fiat Fullback, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın tamamında gelecek Mayıs ayında satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu