Haberler

Ford yeni bağlantı teknolojisini tanıttı, “Sync Connect”




Ford kullandığı “Sync” teknolojisinin, endüstride akıllı telefonları ses komutu ile en yaygın ve ulaşılabilir şekilde kontrol edebilen ilk sistem olduğunu iddia ediyor. Ford dünya üzerinde 12 milyon araçta kulanılmakta olan bu bağlantı teknolojisine ek olarak geliştirilen yeni bir özelliği duyurdu. Artık kullanıcılar akıllı telefon uygulaması kullanarak araçlarına uzaktan erişim sağlayabilecekler.

Kısaca özetlemek gerekirse, Amerikalı otomobil üreticisi, gelecekteki müşterilerinin araçlarının yakınında olmadan onlarla uzaktan iletişim kurabilmesini istiyor. Bu teknoloji ile aracı uzaktan kilitlemek ve açmak, uzaktan çalıştırmak ve hatta planlanan ileri bir zamanda çalıştırmak mümkün olacak. Önümüzdeki baharda, 2017 Ford Escape modelinin ortaya çıkması ile bu özellikler satışa sunulacak.

Aracın içerisinde bulunan bir modem ile iletişime geçerek çalışacak yeni sistem aslında oldukça basit. Bu sayede araç sahipleri akıllı telefonlarını kullanarak bu özelliklere uzaktan erişebilecekler. Bu uygulama ile yakıt, yağ ve akü şarj seviyesi, lastik basıncı gibi araç durumu ile ilgili bilgilere erişim sağlanacak. Aynı zamanda yeni sistemde yer belirleme özelliği de bulunacak.

Ford yöneticisi Don Butler bu uygulama ile ilgili şu açıklamaları yaptı; “Yeni Sync Connect teknolojisi kolay kullanılabilir uygulaması ile Ford sahiplerine kolaylık sağlıyor. Bu teknoloji sorunsuz bir şekilde aracınızı yaşam tarzınıza entegre ediyor. Kilitli mi kaldınız? Dışarısı soğuk mu? Nereye park ettiğinizi unuttunuz mu? Sorun değil, sadece akıllı telefonunuzu kullanın.”

Teknolojik gelişmeler yeni araçları hırsızlara ve bilgisayar korsanlarına karşı daha savunmasız hale getirir mi sorusu güvenlik ile ilgili endişeye yol açmakta. “Sync Connect” i kullanan araç sahipleri kişisel bilgilerini korumak için, hem araç dokunmatik ekranında hem de mobil uygulamada kurulum işlemini doğrulayarak, iki adımlı bir kimlik doğrulama işleminden geçmek zorunda.

Bu yeni erişim özelliği Ford’un akıllı mobilite planında daha üst seviye bağlantı, mobilite, otonom araçlar ve müşteri deneyiminde anahtar gelişimlerden birini oluşturuyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu