FeaturedHaberler

Huracan arkadan itişle geliyor




Yeni bir arkadan itişli Huracán modeli geleceği iddiaları, yeni Lamborghini Huracán LP 580-2’in Los Angeles otomobil fuarında göz kırpması ile kanıtlandı.

Lamborghini Otomobilleri başkanı ve CEO’su Stephan Winkelmann, “Lamborghini Huracán LP 580-2, Lamborghini’ nin saf, hayalperest ve teknoloji odaklı model geleneğini sürdürüyor. Arkadan itişli model, Huracán ailesine tam uyarken, daha çarpıcı bir sürüş isteyenleri ya da başka arkadan itişli araç kullanan sürücülere hitap ediyor. Sınıfının ötesindeki teknolojik iyileştirmelerle, bugüne kadarki en saf Lamborghini. Gerçek şoförlere, gerçek bir otomobil; maksimum eğlence.“ açıklamasını yaptı

AWD Huracan LP 610-4’de de kullanılan 5,2 Litrelik V10 motorla gelen model, direk enjeksiyona ve silindir kapatma özelliklerine sahip. Motor, dört çeker kardeşine göre, 31 beygir ve 20 Nm tork az üreterek, 571 beygir ve 527 Nm tork üretiyor. Torkun %75’ inin 1000 devirden itibaren geldiğinin belirtildiği model, dört çeker kardeşine göre ise 33 kg daha hafif. Ağırlık dağılımının ise önden arkaya 40/60 oranında olacağı belirtiliyor.

Arkadan itişli modele gelen diğer değişikler ise; daha sert süspansiyonlar, yeni direksiyon ayarı, kalibre edilmiş yol tutuş ve yeni çekiş kontrol sistemi. Lamborghini ayrıca arkadan itişli model için sürüş modlarını da elden geçirdi.

Lamborghini Huracán LP 580-2, önden ve arkadan makyaj müdahalelerine de maruz kaldı. Önde, daha büyük hava girişleri downforce’ u arttırırken, yeni lip spoiler ve difüzör arkada hava akışını arttırıyor. Yeni modelin bu düzenlemeler ile ayarlanabilir arka spoiler’a da ihtiyacı olmadığı söyleniyor. Lamborghini’ nin dinamik tutuş programlarını da tekrar gözden geçirdiği söylenirken, alüminyum fren diskleri ile daha iyi fren soğutması alınacağı da gelen duyumlar arasında.

 

SmaL

Yaklaşık 25 yıl önce başlayan otomobil tutkum, azılı bir beyaz otomobil karşıtı olarak devam ediyor...

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu