Haberler

Hyundai’den performans atağı




Genesis’in lüks odaklı bir alt markaya dönüşeceğini duyuran Hyundai, 2020’ye kadar Genesis çatısı altında 6 model sunmaya hazırlanıyor. Ancak Hyundai’nin odaklanmak istediği alan yalnızca lüks değil. Kardeş firması Kia ile dünyanın en büyük 5. otomobil üreticisi olan Hyundai, performans otomobillerine de el atmak istiyor ve bunun için N adı altında bir alt marka daha oluşturdu.

Hyundai N’in başında BMW M’in eski baş mühendisi Albert Biermann bulunuyor. Hyundai’nin yayınladığı videoda Hyundai N’in amacının, motorsporlarından elde edilen tüm tecrübeyi kullanmak olduğunu belirten Biermann, bu tecrübeyi kullanarak daha hızlı ve daha dinamik otomobiller üreteceklerini anlatıyor.

Biermann, gelecek model gamında performans odaklı ve pistte boy gösterebilecek enerji dolu otomobiller olduğunu ve sürücülerin Hyundai’nin motorsporları deneyimini bu otomobillerle yaşayacaklarını da söyledi.

https://www.youtube.com/watch?v=yr3ndoKL650&feature=youtu.be

Videoda ayrıca ilk Hyundai N modeli olacak ve daha önce Nürburgring’de test edilirken görüntülenen geliştirilmiş bir i30’u da görüyoruz. Bu i30’un önümüzdeki yıl Avrupa’da daha fazla güç ve pist odaklı süspansiyonuyla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Videodaki bir diğer otomobil ise ortadan motorlu bir Veloster, ancak bu otomobil seri üretime geçmeyecek. RM15 konsepti olarak adlandırılan otomobil, yalnızca yeni performans geliştirmelerini ve Hyundai N mühendislik takımının kabiliyetini test etmek üzere kullanılacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu