Haberler

i20 çok “Active”




Geçtiğimiz yıl yapılan 1.7 milyar TL tutarındaki ek yatırımla yıllık üretim kapasitesini iki kattan fazla artıran Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda i20 ailesinin yeni üyesi olan i20 Active bantlardan inmeye başladı. Hyundai model yelpazesinin Türkiye’de en çok tercih edilen otomobili olan i20’nin, crossover gövde tipine sahip olan Active ile birlikte fabrika bu yıl toplam 226 bin adetlik üretime ulaşacak.

 

12 bin adet üretilecek

İlk etapta sadece Avrupa pazarı için üretime alınan i20 Active’in ilk üretilen modeli, Almanya’ya gönderilmek üzere bantlardan inen araç oldu. 2015 sonuna kadar toplam 1.000 adet, 2016 yılındaysa 12 bin adet i20 Active üretiminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yeni modelin Türkiye satışı da önümüzdeki yıl başlayacak.

Küçük güçlü motor

Marjinal olmayı seven ve maceraperest ruha sahip olanları hedefleyen Hyundai i20 Active, özellikle etkileyici outdoor tasarımı, i20 Coupe modelindeki gibi ters altıgen ızgarası, yerden yüksek yapısı ve 1.4 CRDI dizel motora ek olarak 120 beygir gücündeki 1.0 Turbo motor seçeneğiyle öne çıkıyor.

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Öyle bir tasarım yapmışlar ki hem jip hem küçük hatchback hem de coupe olabiliyor. Yani 3 farklı i20’yi yan yana koyun hepsinde de güzel görünüyor. Keşke otomatik vitesi 4 vitesli olmasaydı. Bu yüzden arabadan biraz soğudum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu