Haberler

iStream karbon şasi ucuz spor araçların önünü açıyor




Tokyo Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan Yamaha Sports Ride konseptinde de kullanılan iStream karbon platform, ucuz maliyetli spor otomobillerin sayısının artmasını sağlayacak.

Gordon Murray tasarım stüdyosunun Yamaha ile ortak geliştirdiği platform sandviç karbon panellerden oluşuyor. İki karbon panelin üst üste eklenmesiyle oluşturulan şasi, bütün parçaların birleşmesiyle bal peteğine benzer bir şekle kavuşuyor. Böylece daha hafif ve sağlam bir şasiyle aracın maliyeti de azalıyor.

Gordon Murray, platformun Yamaha’nın fabrikasında üretilmeye hazır olduğunu ve butik otomobil markalarına yıllık 350.000 adede kadar üretim yapılabileceğini belirtiyor. Özellikle hibrit ve elektrikli araçlara uygun bir şekilde tasarlanan iStream’in uygun maliyeti sayesinde önümüzdeki yıllarda daha fazla ekonomik spor otomobil görebiliriz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu