Haberler

Kamuflajlı TT RS mercek altında




Audi, bildiğimiz üzere yakın geçmişte baştan yarattığı 3. nesil TT’yi ve TTS’i piyasaya sürmüştü. Bunun yanında Lotus Evora 400, Mercedes A45 AMG, Porsche Cayman GT4 gibi potansiyel rakiplerle yarışacak olan ve modelin dört gözle beklenen en atletik versiyonu TT RS’in prototipi de yeniden kameralara yakalandı.

Kamuflajlı halinden de anlaşılacağı üzere modelin ateşli üyesi, oldukça agresif tamponlara, dolgun marşpiyellere ve artık bir RS simgesi olan oval egzoz uçlarına sahip olacak. Audi’nin son zamanlarda tanıtmış olduğu TT Clubsport Turbo konsepti de, nasıl bir TT RS ile karşılaşacağımızın ipuçlarını verir nitelikte.

TT ve TTS modellerinin dört silindirli motorlarından farklı olarak TT RS, çeşitli videolardan da duyulduğu üzere beş silindirli bir motora sahip olacağa benziyor. Bu da, önceki nesil TT RS’de ve son nesil RS 3 Sportback’te kullanılan turboşarjlı 2.5 litre, beş silindirli motorun geliştirilip yeni RS’te kullanılacağı beklentisini yaratmıyor değil.

Şayet öngörüler doğrulanırsa, 2.nesil TT RS’in 360 beygirlik gücü de göz önünde bulundurulduğunda, RS 3 modelinin kalbi olan 362 beygirlik motorun, TT RS’te 400 beygire yakın güç üreten bir üniteye dönüştürülebileceği tahmin ediliyor.

Quattro aracılığı ile dört tekerlekten yere aktarılacak olan bu kayda değer güç, 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile kombine edilecek. Düz vites seçeneğinin artık bulunmayacak olması da üzücü haberler arasında.

Yeni TT RS’in gelecek yıl belirsiz bir tarihte 2017 model olarak bayilerde boy göstermesi bekleniyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu