Haberler

Köprü keçisi 45. yılını kutladı




Land Rover Çin’in Suzhou kentinde Range Rover’ın 45. yılını kutlamak için kağıt köprü inşa ederek üzerinden geçti.

Range Rover’ın 45 yıllık yenilikçi tasarımlarına dikkat çekmek için yapılan kağıttan köprü 5 metre uzunluğunda ve herhangi bir yapıştırıcı, civata, vb. materyal kullanılmadan inşa edildi. Köprünün yapımı üç gün sürdü ve yapımında kullanılan yüksek kalite kağıt İngiliz James Cropper PLC tarafından tedarik edildi. Köprünün yapımında önce bir temel oluşturuldu ve kağıtlar bunun üzerinde inşa edildi. Yeteri kadar kağıt sıkıştırılarak yapım tamamlandı ve bütün temel alındı.

Land Rover’ın deneyimli baş eğitmeni Chris Zhou aracı köprüye çıkarmak için bütün hünerlerini sergiledi. Buradaki en büyük risk köprünün herhangi bir patinaj durumunda yıkılması; fakat Zhou bunun üstesinden gelmiş. Bu hareket için Zhou’nun uygun gördüğü Range Rover Vogue SCV6 kullanıldı. Kullanılan araçta 3.0 V6 turbo-benzin 340 beygir (253kW) 450 NM tork üreten motor ve 8-ileri ZF şanzıman mevcut. Ayrıca gösteriyi yapabilmek için 4×4 modeli kullanılmış. Merak edenler için 2 tondan fazla olan bu hayvanın 0-100’ü 7.1 sn ve saatte maksimum hızı 209 km’ye kadar çıkabiliyor.

Sanatçı ve kağıttan köprünün tasarımcısı olan Steve Messam “Kağıdın yapısı inşayı kolaylaştırıyor; fakat bugüne kadar hiç kimse bu boyutta bir şey inşa edememiştir.” dedi. Bu köprünün yapımında verilmek istenen subliminal mesaj ise Range Rover’ın mühendislik sınırlanırını zorlayarak nelerin yapılabileceğini görmektir.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu