Haberler

Küçük sevimli canavar




Trabant’ın 601 modeli sevimliliği sayesinde Avrupa’da hala popüler, ancak birazdan fotoğraflar ve videoda göreceğiniz örneği diğerlerinden birazcık farklı.

Bu siyah Trabby’nin hikayesi 80’lerde başlıyor ve sonra 14 yıl önce Polonyalı bir araba sevdalısı tarafından satın alınmasıyla başka bir boyuta taşınıyor. İlk olarak 0.6 litre iki zamanlı iki silindirli stok motorun yerine gelen VW Polo’dan çıkma 1.1 litrelik motor daha sonra yerini daha büyük 1.3 litrelik bir motora bırakıyor. Ardından VW Golf GTI’ın 1.8 ve 2.0 litrelik iki farklı motoru bunları takip ediyor.

Bir kaç yıl sonra, aracın sahibi Audi TT’siyle bir kaza yapıyor ve Alman spor aracının tüm altyapısını bu eşsiz Trabant’ı yaratmak için kullanmaya karar veriyor. Bunun üzerine TT’nin 1.8 litrelik turbo beslemeli motorunu ve Quattro sistemini bu Doğu Almanya’lı 2 kapılı sedana monte ediyor.

Bu kapsamlı organ naklinin sonucu olarak; 5700 devirde 270 beygir güç, 4500 devirde 369 Nm tork, 4.5 saniyede 0-100 km/saat ve 15.5 saniyede 0-200 km/saat hızlanma değerleri elde edilmiş. Aracın durma gücü ve kontrolü ise yine Audi’den çıkma, önde 312 mm ve arkada 256 mm’lik fren diskleriyle ve tamamiyle fonksiyonel ABS ve ESP sistemleriyle sağlanmış. Aşağıda bu küçük canavarın hızlanmasına ait bir kesit izleyebilirsiniz.

 

Ertaç Güney

Gündüzleri beyaz yakalı bir bilgisayar mühendisi, geceleri Otopark.com editörü. 25 yıllık bir "petrolhead".

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. babamın ilk arabası olan efsane makina motorunu çantada sanayiye götürüp rektefiye ettirdiğimizi hatırlarım içine bindiğim direksiyonuna oturduğum ilk araç şahane bir makina olmuş duygulandım 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu