FeaturedHaberler

Lada XRAY üretim bandından çıktı




Lada’nın yeni sedan otomobili Vesta ile beraber tanıtılan XRAY’in ilk seri üretim aracı Rusya’daki AvtoVAZ fabrikasından çıktı.

15 Aralık’ta üretimi başlayacak XRAY, markanın yeniden yapılanma sürecindeki ikinci modeli olarak göze çarpıyor. Crossover sınıfta yer alan aracın seri üretim versiyonu ile konsepti arasında ufak farklılıklar dışında büyük bir değişim olmamış. Deri direksiyon simidi, USB-AUX portları, elektrikli yan aynalar, park sensörü ve otomatik klimanın standart olarak sunulacağı XRAY zengin donanımıyla dikkat çekiyor.

Renault-Nissan grubunun AvtoVAZ ile geliştirdiği B0 platformu üzerine kurulu olan Lada XRAY, 3 benzinli motor seçeneğiyle yollarda olacak. 106 ve 114 beygir güç üreten 1.6 litre motorlara 123 beygirlik 1.8 litre hacmindeki motor eşlik edecek.

Otomatik ve manuel şanzıman seçeneklerinin yer alacağı araç ilk etapta Rusya’da olmak üzere Şubat 2016’da satışa sunulacak. EuroNCAP testlerine de girecek olan XRAY’in tüm güvenlik testlerinden en az 3 yıldız alması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Farın kenarına xray yazacaklarına arka tasarıma az biraz kassalarmış daha isabetli olurmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu