Haberler

Lamborghini SUV işini biliyor




Lamborghini denince genellikle akla ilk gelen, yırtıcı motor sesine sahip olan ve ufuk çizgisine doğru süratle ilerleyen süper spor otomobillerdir. Peki ilerleyen günlerde bir SUV modeli üretmeyi düşünen Lambo’nun, aslında geçmişte de ütopik bir arazi modeli ürettiğini biliyor musunuz? Cevabı hayır olanlara müjde; Jay Leno, LM002 isimli Lamborghini’yi konuk ediyor.

Leno’nun konuk ettiği model, “Rambo Lambo” lakaplı bir 1990 model Lamborghini LM002. 1986-1993 yılları arasında üretilen bu çılgın arazi aracı, diğer bir çılgın Lamborghini modeli olan Countach’ın V12 motoruna sahip. Atmosferik V12 motor, gücünü yere ZF’in geliştirdiği 5 ileri manuel şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemiyle aktarıyor.

Lamborghini’nin ürettiği ilk 4 çeker araç olma özelliğini taşıyan LM002’den, sadece 328 adet üretilmiş. Zamanında 120,000 $’lık fiyat etiketine sahip olan bu arazi canavarı, yüksek maliyeti sebebiyle de kendisine pek müşteri bulamamış.

Jay Leno’ya konuk olan LM002’nin genleri, umarız Lamborghini tarafından Urus modeline de taşınır. Lamborghini’ni yeni nesil SUV modeli olacak olan Urus’un 2018 yılında yollara çıkması bekleniyor.

 

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Countach 5000 QV’de ki motorun aynısı.. Senin bahsettiğin motor M70B50 olmalı.. Alakaları yok yani.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu