Haberler

Lexus Lf-Fc, Tokyo Motor Show’da




Lexus, 2015 Tokyo Motor Show’da markanın gelecekteki amiral gemisi sedan modeli LF-FC’yi sergiledi. LF-FC, Lexus’un “L-finesse” tasarım felsefesini yeni bir tarzla yorumluyor. Her açıdan agresif bir görünüme sahip olan bu sedan otomobil, aynı zamanda dört kapılı bir coupe’nin çizgilerini taşıyor.

Sportif hatları zarif detaylarla buluşturan LF-FC, tasarımıyla sadece otoyollar için değil aynı zamanda virajlı yollarda da keyif verecek bir otomobil olduğunun ipuçlarını veriyor. Lexus’un bilindik ızgarası, yeni bir ağ şekilli tasarımla ön plana çıkıyor ve L şeklindeki gündüz farları, otomobilin çekiciliğini artırıyor. Aynı akıcı çizgiler LF-FC’nin profilinde ve arka kısmında devam ediyor. 21 inç boyutlarındaki sportif jantlar ise dinamik görünüşünü daha da artırıyor.

5,300 mm uzunluğa, 2,000 mm genişliğe ve 1,410 mm yüksekliğe sahip olan LF-FC, dış tasarımında olduğu kadar iç tasarımında da fark yaratıyor. Kabinde fütüristik, konforlu ve geniş bir yaşam alanı sağlanırken sürücü için çok fonksiyonel bir kokpit sunuluyor. Yüksek kaliteli derinin yanı sıra kapılar ve kokpitteki diğer malzemeler de lüks seviyesini gösteriyor.

LF-FC’nin yeni teknolojilerinden birisi olarak gelişmiş insan-makine ara yüzü dikkat çekecek. Bu sistem panele veya herhangi bir kontrol düğmesine basma ihtiyacı duymadan basit el hareketleriyle yönetilebiliyor. Orta konsolda yer alan küçük holografik bir görüntü, el hareketleriyle ses sistemini ve sıcaklık kontrollerinin yönetilmesini sağlıyor.

Lexus LF-FC’nin kalbinde ise yüksek güce sahip yakıt hücreli sistem yer alıyor ve gücünü arka tekerleklere gönderiyor. Aynı zamanda ön tekerleklerin içerisinde yer alan motorlarla ön tarafa da güç aktarılıyor. Böylece LF-FC dört tekerlekten çekişe sahip oluyor. Bu yenilikçi sistem sayesinde ön ve arka tekerlekler arasında kusursuz bir tork dağılımı elde ediliyor. Sonuç olarak bu sportif ve lüks sedanın sıra dışı bir yol tutuşa ve üstün bir dengeye sahip olması sağlanıyor. Yakıt hücresi ünitesinin arkaya ve güç kontrol ünitesinin ön tarafa yerleştirilmesiyle sportif bir sedan için en uygun ağırlık dağılımı elde ediliyor.

2015 Tokyo Motor Show’da sergilenen Lexus LF-FC, markanın gelecekteki amiral gemisi sedan otomobilinin tasarım ve teknoloji açısından sahip olduğu vizyonunu gösterdi.

Fuarda Lexus’un sergilediği diğer modeller arasında ise yenilenen GS ve daha sportif özelliklere sahip olan GS F versiyonları yer aldı. Ayrıca Lexus’un tamamen yeni premium crossover modeli RX de stanttaki yerini aldı. Sportif hatları, SUV’un kullanışlılığıyla ve güçlü duruşuyla birleştiren RX, 2.0 litre dört silindirli turbo ve elektrikli motoruyla hem iyi bir yakıt ekonomisi hem de iyi bir sürüş performansı sunmayı hedefliyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu