Haberler

Lexus, RC F GT3 ile piste çıkıyor




Lexus’un F Performance Racing takımıyla birlikte özel olarak hazırladığı RC F GT3 modeli, GT3 yarışları için gün sayıyor.

Pilot olarak Scott Pruett’i seçen Lexus, 2016 sezonunun bazı yarışlarında boy gösteremeyecek olsa da 2017-2018 sezonunun tamamında mücadelenin içinde yer alacak.

Özel olarak geliştirilmiş 5.0 lt’lik V8 motorla donatılacağı belirtilen RC F GT3’ün 500 PS’den daha fazla bir güce sahip olacağı düşünülürken, yaklaşık 1300 kg’lık ağırlıkla birlikte Lexus’un pistlerde çığlıklar atarak ilerleyeceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Lexus Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda firmanın Genel Müdürü olan Jeff Bracken’in konuyla alakalı yaptığı açıklamada, F Performance Racing takımı sayesinde “F” Bölümü’nün çok değerli bilgiler elde edeceğini belirtirken, bu deneyimin yakın gelecekte yollarda göreceğimiz Lexus’lara doğrudan aktarılacağını da sözlerine ekledi.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu