Haberler

Mazda’nın yeni RX modeli 2017’de gelebilir




Mazda, büyük bir ilgiyle beklenen yeni RX modelinin piyasaya çıkacağı tarihle ilgili bir ipucu paylaştı.

Geçtiğimiz ayda otomotiv basınının gündemini bir hayli meşgul eden Tokyo Motor Show’da fuarın yerli katılımcılarından olan Mazda, yeni geliştirilmiş rotary motora sahip RX-VISION konseptini görücüye çıkardı ve bekleneceği üzere büyük ilgi topladı. Motor hakkında başka hiçbir bilgiyi açıklamayan Mazda yetkilileri, bu kez sırrın ilk rotary motorun 50. yıl dönümüne rastlayan 2017 yılında gün yüzüne çıkacağını paylaştı. Bu sırrın ne olacağı konusunda her kafadan bir ses çıksa da genel kanı “SKYACTIV-R” teknolojisini kullanan üretime hazır bir RX modeli.

Motoring, Mazda’ya çok yakın olduğunu iddia ettiği kaynaklardan aldığı bilgilere göre, “16X” hibrit turbo rotary motorun şu an test aşamasında olduğunu söylüyor. 800’er cc’lik iki rotorlu bu ünitenin maksimum gücünün 455 PS’ten (335 kW) fazla olduğu söyleniyor. Gücünü arka tekerlere iletecek aracın çift kavramalı şanzıman ile geleceği ve ağırlık dengesini düzenlemek için bu şanzımanın arka aksta yer alabileceği de dedikodular arasında.

Heyecanlandıran dedikodular burada da bitmiyor. Başka bir kaynakta yeni RX’in iki aşamalı turbo sistemine sahip olacağı belirtiliyor. Bu sistem ile düşük devirlerde “elektrikli turbo asistanı” devreye girerken, motor hızı yükseldiğinde konvansiyonel turbo hızlandırma görevini üstleniyor.

Yeni MX-5 de piyasadayken, Mazda’nın yeni RX modelinin geliştirme sürecine tam anlamıyla odaklandığı ve planın büyük ihtimalle ismi RX-9 olacak bu yepyeni modeli 2017 yılına yetiştirmek olduğu belirtiliyor. Üretime çıkacak araç RX-VISION konseptinden 200 mm daha kısa olacak ve alüminyum ağırlıklı konstrüksiyona eşlik eden bol bol karbon fiber sayesinde ağırlığı 1400 kg’dan (3086 lbs) daha az olacak.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Yalnız 800’er cc iki motorlu üniye yazmış. Toplamda 1600 cc ediyor ki uygun vergi diliminde olacağı anlamına geliyor. Haberi düzgün okumamışsınız

  1. tasarım haricinde hoş tabi göreceli bi kavram bu tasarımda konsept olduğu için belki hoşuma gitmedi gerçeği çok yansıtmıyor gelsin görelim bakalım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu