Haberler

Mini Clubman JCW kamuflajlı yakalandı




Çekilen casus fotoğraflar Mini’nin amiral gemisi konumundaki altı kapılı Clubman’in JCW versiyonunun hazırlıklarına başladığını gösteriyor.

Yeni Clubman niş bir model ve yeni gelecek JCW modeli daha da limitli bir kesime hitap edecek. 2.0 lt turbo motora sahip aracın gücünün gizli olmadığını ve hatchback JCW’ten alacağını söyleyebiliriz. 228 beygir ve 320 Nm tork üreten araç isteğe bağlı altı vitesli otomatik veya altı vitesli manuel şanzıman ile gücünü ön tekerlerklere iletiyor.

Aracın boyutları göz önüne alındığında üç kapılı kardeşinden daha ağır olacaktır. Clubman JCW’nin 0-100 km/s değerinin hatcback kardeşiden bir kaç saniye daha ağır kalacağını söyleyebiliriz. Hatchback JCW 0-100 km/s hızlanmasını manuel vites ile 6.3 sn, otomatik vites ile 6.1 sn’de gerçekleştiriyor ve son hızı 246 km/s.

Burda görülen prototip Mini’nin ana firması BMW’nin karargahı yakınında, Munih’te fark edildi ve şans eseri fark edilen aracın turuncu gabari ışıklarından ABD için hazırlanan versiyon olduğunu görüyoruz. Bu aracın üretim versiyonun daha kaslı tamponlara ve yan eteklere, tipik JCW jantlarına, daha büyük hava deliklerine sahip olacağını ve nasıl görüneceğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Mini Clubman John Cooper Works muhtemelen en erken önümüzdeki yıl Mart ayındaki Cenevre Otomobil fuarında görücüye çıkacak.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu