Haberler

MINI Cooper S Carbon Edition 208 HP ile geldi




MINI Cooper S Carbon Edition, özel seri modeli Amerika’da satışa sunuldu.

Hemen özellikleri saymakla başlayacak olursak, John Cooper Works Pro Tuning kitine sahip aracın 189 HP’lik (139 kW) standart motor gücü 208 HP’ye (153 kW) çıkarılmış. Düşürülen egzoz gazı sıkıştırma oranı ve çeşitli yazılım cambazlıkları sayesinde gerçekleşen bu artış sayesinde otomobil ile sürücünün arasındaki bağın kuvvetlenmesi amaçlanmış.

Carbon Edition’un yenilikleri bununla sınırlı kalmıyor. JCW elektrikli egzoz sistemi sayesinde Bluetooth kontrolü ile aracın egzoz sesi dışarıdan bile Sport ve Track modları arasında değiştirilebiliyor. Track modu pist kullanımları için “maksimum duygusal ses” amaçlanarak özel olarak geliştirilmiş. Sport modu ise standart Cooper S sesi ile kıyaslandığında “ayırt edilebilecek düzeyde daha duygusal ve sportif” bir sese sahip.

Görsel değişikliklerden bahsetmemiz gerekirse, dört kapılı araç Gece Yarısı Siyahı (Midnight Black) metalik renginin üzerinde mat siyah şeritlere, kapılarda Carbon yazılı şeritlere, karbon fiber ayna kapaklarına, hava girişlerine ve egzoz uçlarına sahip. Tüm bunlar JCW dış görünüm paketi ile birleştiğinde arka spoiler ile 17 inç büyüklüğündeki JCW Track Spoke siyah jantlar da eklenerek araç oldukça vahşi bir duruşa sahip oluyor.

Kabinde ise 8.8 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü, navigasyon sistemli bir bilgi/eğlence ünitesi, JCW direksiyon, sunroof, ısıtmalı spor koltuklar, orta kol dayama ve Harman/Kadron premium ses sitemi gibi donanımlara yer verilmiş.

MINI Cooper S Carbon Edition, manuel şanzıman ile 36,250 $, otomatik şanzıman ile 37,750 $’dan başlayan fiyat etiketiyle Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunuldu.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu