Haberler

Otokar yenilikleriyle ses getiriyor




Otokar, üstün test kabiliyetlerini

Automotive Testing Show&Expo’da paylaşıyor

Otomotiv sanayiinde 50 yılın üzerinde bilgi ve deneyime sahip olan Otokar, dünyanın en önemli otomotiv etkinliklerinden Automotive Testing Show & Expo’ya katıldı. Bu yıl ikinci kez Türkiye’de gerçekleşen organizasyonda Otokar ziyaretçilere üstün test imkanları ve hizmetleri hakkında bilgi verecek.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 25-26 Kasım tarihleri arasında Silence Otel İstanbul’da gerçekleştirilen Automotive Testing Show & Expo’ya katıldı. Etkinlik test, simülasyon ve geliştirme imkanlarına sahip firmalarla bu imkanlara ihtiyaç duyanlara bir araya gelme ve deneyimlerini paylaşma imkanı sunuluyor.

Dünyanın dört bir yanından otomotiv sanayinin ihtiyaç duyduğu üretim ve test süreçlerinin tanıtıldığı fuara bu yıl ikinci kez katılan Otokar’ın standında, test imkanlarının tanıtılmasının ötesinde kurumun bu alandaki teknolojik üstünlüklerine vurgu yapılıyor. Otokar, modern test imkanlarını, Ar-Ge faaliyetleri yürüten diğer tüm sanayi ve araştırma kuruluşlarına test hizmeti verecek şekilde açık tutuyor. Güçlü olduğu tasarım ve ürün geliştirme süreçlerinde, gerçek hayatı benzeştiren modern ve teknolojik test altyapı ve metotlarını kullanan Otokar, bu sayede ürün geliştirme ve devreye alma süreçlerini zaman ve maliyet yönüyle rekabetçi hale getirebiliyor. Otokar, bünyesinde yer alan test imkanları ile birçok yönden Avrupa’nın sayılı test merkezleri arasında yer alıyor.

Otokar Test Merkezi bugün Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın sayılı tesisleri arasında olan Dinamometreli İklimlendirilmiş Test Odası, Türkiye’nin en yüksek kapasiteli hidrolik yol simülatörü ve Türkiye’nin en büyük ve dünyanın en modern Elektromanyetik Uyumluluk Test Merkezi’nin yanısıra zırhlı araçlar ve Altay tankı projesi için dünyanın en gelişmiş ve modernleri arasında olan mayın test ekipmanları ve balistik laboratuarını da bünyesinde barındırıyor.

Otokar Test Merkezi, Otokar Ar-Ge Merkezi çatısı altında yer alıyor. Ar-Ge, mühendislik ve tasarım konularında pek çok alanda ödül kazanan Otokar, 2015 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan otomotivde “Türkiye’nin ikinci en başarılı Ar-Ge Merkezi” ödülünü aldı. Türkiye Patent Ligi’nde ilk 5’te yer alan şirket, teknolojiye sahip ve hakim olma vizyonu ile fikri mülkiyet hakları Otokar’a ait ürünler üretiyor.

OTOKAR HAKINDA

Otokar, kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunmaktadır. Koç Topluluğu bünyesinde yer alan Otokar, ticari araçlarda otobüs, kamyon ve semi treyler; savunma sanayi için çeşitli tiplerde tekerlekli ve paletli zırhlı araçlar ile kule sistemleri tasarlayıp üretmektedir. Otokar, ayrıca Altay ana muharebe tankı projesinde ana yüklenicidir.

Mehmet Can Janat

1996 İzmir doğumluyum. Bahçeşehir üniversitesi mekatronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Otomobillere merakım 2-3 yaşında başladı şuan otopark.com'la devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu