Haberler

Rallide perdeyi Avcı – Gücenmez ikilisi kapadı




2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7. ve son ayağı 36. İstanbul Rallisi, 1,4 saniye farkla Neo Motorspor adına Peugeot 207 S2000 ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin zaferi ile sonuçlandı.

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından  14-15 Kasım tarihlerinde organize edilen yarışta, genel klasman ikinciliğini Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta S2000 ile Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz elde ederken, üçüncülük ferdi olarak yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibinin oldu. Ford, Tüyap, İstanbul Ticaret Odası, TTOK, Fiat, Şişli Belediyesi, The Green Park Hotel, Sardunya Restaurant ve İPOP katkıları ile düzenlenen rallide start alan 39 ekipten 32’si finişe ulaşmayı başardı.

İPOP ÖZEL ÖDÜLÜ AVCI-GÜCENMEZ’İN

14 Kasım Cumartesi günü İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) önünden verilen start ile başlayan rallide, ilk gün Göçbeyli Ulupelit ve Oruçoğlu ve son olarak İPOP Seyirci Özel Etabı geçildi. Özellikle İstanbul Park içerisindeki offroad alanında oluşturulan seyirci özel etabına otomobil severlerin yoğun ilgi gösterirken, bu etabın en iyi zamanını yapan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’tan özel ödül aldılar. Rallinin ikinci günü olan 15 Kasım Pazar günü, Göçbeyli Ulupelit ve Oruçoğlu etaplarını ikişer kez geçen ekipler, saat 16:20’den itibaren İPOP önündeki finiş podyumuna ulaşmak için mücadele ettiler.

SINIFLARDA BİRİNCİLER BELİRLENDİ

Büyük çekişmeye sahne olan ve ulusal klasmanda 6 ekibin çeşitli nedenlerle tamamlayamadığı rallide, Sınıf N’de Mitsubishi Lancer EVO IX ile ferdi olarak yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibi zafere ulaşan taraf oldu. En çekişmeli sınıflardan birisi olan Sınıf 4’de, İki Çeker’de birinciliğin sahibi Ford Fiesta R2 ile Castrol Ford Team Türkiye’den Buğra Banaz-Burak Erdener olurken, Buğra Banaz aynı zamanda Genç Pilotlar birinciliğini de kazandı. Rallinin Sınıf 3 birinciliğini Ford Fiesta ST ile ferdi olarak yarışan Kerim Tar-Sevilay Genç ekibi elde ederken, Genç aynı zamanda Kadın Co-pilotlar Birinciliği’nin sahibi oldu. ‘Kadın Pilotlar Birinciliği’ni Billur Hasbay  kazanırken, Neo Motorspor pilotu Simin Bıçakcıoğlu bu yarışın ardından 4.kez Türkiye Ralli Kadın Pilotlar Birinciliği’ni elde etti.

HISTORIC’TE PARKUR RACING ZİRVEDE

30 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık historic klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing adına Ford Escort MK2 ile yarışan 3 ekip genel klasman ve Kategori 2’de podyumu oluşturdu. bu sezon Türk lisansı ile yarışan Fin ekip Hannu Pulkkinen-Juha Rahkonen birinciliklerine bir yenisini İstanbul’da eklerken, Burak Türkkan-Özden Yılmaz ikinciliği ve Son 4 yılın historic şampiyonu Engin Kap-Başar Yavuz üçüncülüğü elde ettiler. Historic klasmanda start alan tüm ekiplerin tamamlayabildiği rallide, Kategori 1’de ise VW Golf MK1 ile yarışan Sinan-Sedef Dündar birinciliğe ulaşan ekip oldu. Kategori 1’de ikinciliği Fiat 131 ile Gerçek-Bahar Sunman çifti kazanırken, üçüncü sırada benzer bir otomobille ile Eriş Okutan-Hakan Uçucu ekibi yer aldı.

MAHALLİ KLASMANDA BABA KIZ BİRİNCİ

Farklı illerden 14 ekibin start aldığı rallinin mahalli klasmanında; Citroen C2 ile yarışan baba kız ekip Yüksel Özgür-Selin Özgür birinciliğe uzanırken, ikinciliği Citroen Saxo VTS ile Bursalı ekip Burak Başlık-Fatih Birol ve üçüncülüğü de benzer bir otomobille yarışan Akın Bilgütay-Çiğdem İşçi ekipleri elde etti…

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu