Haberler

Rally Raid’de Peugeot’nun pilotu Loeb




Sebastien Loeb, 2016 Rally Raid’de Peugeot pilotu olarak ter dökecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Maxime PICAT, “Sébastien Loeb’ün Peugeot Sport ekibine katılmasından dolayı çok mutluyum. Bütün zeminlerdeki üstün pilotaj yeteneği, Peugeot Sport ekiplerinin performansı ile birleştiğinde markamızın sportif macerasına güzel perspektifler açacaktır. Saf sportif performansın da ötesinde Sébastien, spor ve otomobil tutkunlarına hayal kurduran değerleri taşıyor. Herkese bir Peugeot’nun direksiyonunda da yeni heyecanlar yaşatacağına inanıyorum.” dedi.

“Sébastien Loeb yeni statüsüne, gelecek Dakar’dan itibaren kavuşacak. Bütün sportif mücadelelerinde katkı ve yadımlarından destek alan PSA Peugeot Citroën grubunun bünyesinde kalarak, 2016 Rally Raid sezonu boyunca Peugeot adına yarışacak. 2013 yılında Pikes Peak’te birlikte başardığımız gibi, her zaman yeni iddialar peşinde birlikte yeni bir işbirliği başlıyor…”

Sebastien Loeb ise “Kariyerimi, yeni keşfettiğim bir branşta tamamlamak benim için yeni bir fırsat. Öğrenmek için zaman ayırmak gerekiyor, ben de yarışlar ve testler boyunca bunu yapıyorum. Gerek WRC’de 9 dünya şampiyonluğumu ve WTCC’de zaferler kazandığım Citroën ile olsun, gerekse iki yıl önce A.B.D.’de birlikte yeni bir sayfa açtığımız Peugeot ile olsun, tüm bu başarıları PSA Grubunun bünyesinde yaşamış olmaktan mutluyum. Daha kazanacağımız çok sayıda motive edici maceralar ve turnuvalar var” dedi.

Kaynak: otohaber.com

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu