Haberler

Rolls-Royce’dan eşsiz müzik deneyimi




Rock&Roll’un doğduğu günden bu yana müzik dünyasındaki efsanevi isimlerin yaşamlarının bir parçası olan Rolls-Royce Motor Cars, müzik tutkunlarından ilham alarak Wraith – Inspired by Music’i yarattı. Rolls-Royce’un Bespoke programıyla sayesinde özel olarak tasarlanan ilk ‘Wraith – Inspired by Music’ aracı geçtiğimiz hafta alıcısıyla buluştu.

Wraith Inspired by MusicPhoto: James Lipman / jameslipman.com

Wraith’in 2013 yılındaki lansmanından bu yana Rolls-Royce Wraith müşterileri, araçlarını otomotiv tarihinin en kapsamlı ses sistemi Bespoke Audio ile birlikte sipariş edebiliyorlar. Wraith ‘Inspired by Music’ ile tüm bu karakteristik özellikler ve Bespoke Ses Sistemi’nde kullanılan değerli malzemeler benzersiz bir işitsel deneyim sunan özel bir müzik sahnesi yaratarak ön plana çıkıyor.

Olağanüstü ses berraklığı ve dinamik ses aralığı; iki bas hoparlörü, yedi tiz (tweeter) hoparlörü ve yedi mid-range hoparlörden oluşan 1300W gücündeki 18 kanallı sistem sayesinde elde ediliyor. Arabanın tavanına yerleştirilen iki ‘exciter’ hoparlörü; sesin dinleyiciye kulak seviyesinde iletilmesinde önemli bir rol oynuyor ve müziğin canlı bir ortamda dinleniyormuş gibi kusursuz bir şekilde çıkmasını sağlıyor. Dış gürültüyü sürekli kontrol eden mikrofonlar, kullanıcının müzik dinleme keyfine odaklanarak ses ve ton ayarlarını otomatik olarak değiştiriyor.

Wraith Inspired by MusicPhoto: James Lipman / jameslipman.com

Rolls-Royce Bespoke programı: Keşfetmenin kişiye özel macerası

Kullanıcılarının kültürlerini ve yaşam biçiminlerini ustalık gerektiren bir ifadeyle sergileyen Rolls-Royce Bespoke programı; müşterilerine, arabalarının belirli özelliklerini değiştirme ve tamamen kendilerine özel modellerini yaratma imkanı tanıyan bir hizmet.

Rolls-Royce_ses_sistemi_wraith_inspired_by_music_4

Rolls-Royce tasarımcıları, her müşterisinin yaşam tarzını ve ihtiyaçlarını ön planda tutarak doğru tasarımı yaratabilmek için titizlikle çalışıyor. Kişisel arzuları işlevsellik bir araya getiriyor ve müşterilerinin estetik duygularını kişiye özel modeller yaratarak açığa vuruyor.

Bespoke kişiselleştirme programı 2014’te dikkat çekici bir rekor elde etti. Neredeyse Phantom ailesindeki modellerin tamamı; Ghost ve Wraith modellerinin ise büyük bir kısmı kişiselliği, lüksü ve detay farklılığını açıkça ifade eden çeşitli Bespoke kişiselleştirmelerine sahip olarak Rolls-Royce merkezinden sahiplerine ulaştı.

Rolls-Royce_1

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu