Haberler

RX F’e kalp nakli geliyor!




Lexus, yeni RX F’in geleceğini açıkladı ancak model şuan şirketin ajandasında öncelik teşkil etmiyor.

Avustralyalı Motoring dergisinin Lexus RX F’in üretim planının proje lideri Makoto Tanaka ile yaptığı konuşmada, Tanaka model hakkında birkaç bilgi daha aktarmış. Tanaka’nın söylediklerine göre yeni modelin kaputunun altında atmosferik bir V8 5.0 litrelik motor yer alacak. Bu modelin yeni amiral gemisi olacağı söyleniyor fakat diğer tahminler bunun olmayacağını öngörüyor.

Bir diğer güzel haber ise modelin ufak kardeşi olan RX 350 F Sport daha küçük 3.5 litre V6 motora sahip. Bu motor 300 PS güç ve 370 Nm tork üretiyor. Ayrıca V8 motora sahip RC F modelinin 477 PS ve 530 Nm tork değerlerine sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Lexus’un kıdemli yöneticilerinin ilgili bir notunda “Gelecek nesil F takısını taşıyacak modellerde verimliliği arttırmak için turboşarj kullanılacak ancak bu durum performansı etkilemeyecek” ifadelerine yer verilmiş. Yeni motor hakkında detaylar tam olarak bilinmese de günümüzdeki 6 silindirli ünitelerle benzerlik taşıyacağı ve hacim küçültme (downsizing) politikasının izleneceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz zamanlarda 7 koltuklu bir RX prototipinin kamuflajlı performans testleri yapıldı ancak Toyota Başkanı Akio Toyoda geçtiğimiz ay “7 koltuklu crossover yapmak Toyota’nın işidir” ifadesini kullanmıştı. Toyoda’nın Ağustos ayındaki sürpriz açıklamalarına karşılık Lexus Grup Başkan Vekili ve Genel Müdürü Jeff Bracken’dan yakında başka bir açıklama gelebilir.

Mert Aktaş

Çocukluğum Toyota'nın 110'luk atmosferikleriyle geçti. Bir gün bir Hellcat sahibi olacağım, en olmadı M135, burada yazılı kalsın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu