Haberler

ROC şampiyonu Vettel




Dört kez Formula 1 şampiyonu olan Sebastian Vettel, Londra’daki olimpiyat stadyumunda Tom Kristensen’i yenerek bu yıl yapılan şampiyonlar yarışının kazananı oldu.

Alman sürücü Sebastian Vettel, Tom Kristensen, Petter Solberg, Nico Hulkenberg, David Coulthard, Nelson Piquet, Jason Plato ve Alex Buncombe’i yendi. F1 şampiyonu KTM X-Bow ile yaptığı zor başlangıcın ardından Hulkenberg’e karşı ROC Buggy ile rahat bir galibiyet elde etti. Yarı finalde Coulthard ile başa baş bir mücadelenin ardından yarışı 2-1 kazanarak devam etti. Daha önce üç kez final yarışını kaybeden Kristensen ile final tarışında karşılaşan Vettel yüzü gülen taraf oldu. Final yarışının ilk ayağında Radical SR3 ile sakin ve yakın bir kapışmanın ardından Vettel az farkla birinci oldu. İkinci turda ROC Buggy ile yapılan yarış Kristensen’in aracında oluşan aksaklıklar yüzünden durduruldu. Üçüncü tura KTM X-Bow ile çıkan pilotlardan Kristensen’in kısa sürede pist dışına çıkmasıyla Vettel kolay bir birincilik aldı ve Londra’daki şampiyonlar yarışının kazananı oldu.

Geçen seneki şampiyonlar yarışınından David Coulthard birinci, Pascal Wehrlein ikinci sırada ayrılırken, 2013 yılında politik sebeplerden ötürü yarışlar iptal edilmişti.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu