FeaturedHaberler

Sonunda dizel Mazda 3




Mazda, 1 Aralık 2015 tarihi itibariyle Mazda 3 modelinin 1.5 litrelik dizel motorla beraber satışa sunulacağını duyurdu.

Mazda 3’ün hatchback ve sedan versiyonlarında sunulacak olan 1.5 litrelik dizel motor, 4000 devirde 105 beygir güç ve 1600-2500 devirleri arasında 270 Nm tork üretiyor. 1 kilometrede 99 gram karbondioksit salarak çevreci bir dizel olduğunu gösteren yeni motor, istenildiğinde 3.8 litre gibi oldukça düşük yakıt tüketim değerine de ulaşabiliyor.

Yeni 1.5 litrelik dizel motor, Skyactiv D adındaki 2.2 litrelik dizel motorun küçültülmesiyle elde edilmiş. Bu sayede 14.8:1 sıkıştırma oranını yakalayabilen yeni dizel motor, Mazda’nın söylediğine göre performans ve verimlilik bakımından otomotiv dünyasında yeni standartları belirliyor.

CX3‘ten de tanıdığımız yeni 1.5 litrelik dizel motor, ilk etapta Mazda 3 Sedan’da manuel şanzımanla, Mazda 3 Hatchback’te ise hem otomotik hem de manuel şanzımanla beraber satışa sunulacak. 1.5 dizel Mazda 3, İngiltere’de 18,895 pound’luk başlangıç fiyatına sahip olacak.

Türkiye’de 1.5 dizel motorlu versiyonuyla ne zaman satışa sunulacağı belli olmayan Mazda 3, satılacağı andan itibaren birçok Türk müşterinin aklını çelecektir. Anlaşılan o ki Mazda yetkilileri, düşük hacimli dizel motor eksikliği yüzünden kaçırdığı müşteri potansiyelinin farkına varmış.

 

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

28 Yorum

  1. Bizde gene almazlar haci ben diyim
    Vw nin hileli 1.6 dizeli dururken bunu niye alsınlarki

    1. almasınlar zaten boşver. bir mazda kullanıcısı olarak heryerde mazda gormek istemem.

  2. Güzel haber 🙂
    Biraz daha güçlü olsaymış diye geçti içimden ama hele bi gelsin görelim.

  3. Mazda için mükemmel hamle ama alman rakipleri gibi saçmasapan fiyat politikası olursa cortlar

  4. Çok iyi oldu çokta güzel oldu. Alacağımdan değilde ikinci el piyasası açıldığında neden olmasın?

  5. Bu motorun haberleri daha mazda 3 yokken vardı. Niye bu kadar geciktiğini bilen var mı?

  6. beyler hadi fiyatını tahmin edelim inşallah çok pahalı gelmez rakipleri gibi ama bence bi 90k sı vardır 😀

  7. Yeni geliştirilen motor Arge masrafını çıkarmak isterler ucuz olmaz; fiesta ve focus’ta 1.0 ecoboost’un maliyeti fiyatı beklenenden yüksek kılmıştı tabi onda alüminyum kullanılmasının etkisi de vardı.

    1. Max torque devrinden bahsediyorsaniz eger, bildigim kadariyla ford focus 1.5 95hp tdci 1500den basliyordu. F30 3.16i 1250basliyor ustelik benzinli ve o devirde bas cek bovdan ses geliyor cufff

      1. geçen bi bmw de o sesi duydum.. içeriden de duyuluyor mu o ses.. kulak kabartmak lazım sanırım

  8. cx 3 deki yalıtım berbattı onun etkisiyle biraz sesli gelmişti motor. ama gayet guzel yuruyor.. herkesin hemfikir oldugu gibi fiyat 80-90 arası olursa (power sense için) çok iyi satar.

  9. İngiltere fiyatlarını Türkiye fiyatlarıyla kıyaslarsak 72-73 binlerden başlayacaktır, Power Sense de 93-94 liste fiyatıyla gelecektir. Satar mı, eğer Mazda Türkiye bir sakatlık çıkarmazsa çok iyi satar.

  10. Bu arada ingilterede sedanlar için otomatik yokmuş ilk aşamada ancak Türkiyede 2016 da sedan ve HB otomatik dizel olarak satışa sunulacakmış..

  11. lansman a özel 90 bin civarı power sense verirlerse çok iyi fiyat olur (89 olur 92 olur vs.) :)) a3 sedanın 120 oldugu yerde kelepir..

  12. Aman Tanrım didim ??????? En sevdiğim araba markalarından biri daha bu kervana katılıyor. Çok mutlu oldum ya. Sadece cx-3’te vardı dizel otomatik. Şimdi mazda 3hatchback modellerine de geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu