Haberler

Subaru ve Toyota birlikteliği devam edecek




Subaru ve Toyota’nın birlikte ürettikleri; BRZ, GT-86 ve FR-S modellerinin gelecek jenerasyonları da bu ortaklığın ürünü olmaya devam edecek.

Subaru patronu Yasuyuki Yoshinaga, Toyota ile uzun bir birliktelik için hem fikir olduklarını belirtirken üzerinde çalışılan modellerin planlamasıyla alakalı henüz net bir şey olmadığını ifade etti.

Subaru kaynaklarından gelen bilgilere göre, 2018 yılında piyasaya çıkarılması planlanan plug-in hibrit sistemine sahip BRZ üzerinde çalışmalar devam ederken bu modelin büyük bir olasılıkla Japonya’da satışa sunulmayacağı belirtiliyor. %18’ini hibrit otomobillerin oluşturduğu Japonya’da plug-in hibrit modeli yerine BRZ’nin hibrit versiyonunu geliştirmeyi planlayan Subaru, Impreza Sport Hybrid ve XV Crosstrek Hybrid gibi modellerinde kullandığı sistemi BRZ’ye uyarlamayı düşünüyor.

Toyota cephesinde ise makyajlı GT 86’nın testleri gerçekleştirilirken, gelecek jenerasyonu yaklaşık 3 yıl sonra tanıtmayı planlayan Japon marka, modelin hibrit versiyonu üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Şu güzelim makineyi sokaklarda pek göremiyorum üzülüyorum vallahi. Koysanıza bize özel 1.6 turbo 200 hp üstü bir motor. Biraz bizi de düşünün 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu