FeaturedHaberler

Ve karşınızda yeni Renault Fluence




Yeni Renault Fluence çizim yapılmış haliyle karşımızda. Muhtemel üretimi bu şekilde gözükecek aracın casus fotoğrafları sızdı.

Bu ayın başlarında Renault Megane’dan türetilmiş dört kapılı sedan modelinin Fransa’da test edildiğini görmüştük. Bu da bize açıkça fransız şirketin yeni Fluence üzerinde çalıştığını gösteriyor. Theophilus Chin’in yaptığı çizim ile görülüyorki önden arkaya ufak düzeltmeler uygulanmış ve bagaj kısmı uzatılmış 2016 Megane bizleri bekliyor. Sonuca bakıldığında iyi görünümlü bir kompakt sedan ortaya çıkmış. Abisi Talisman ve kardeşi Megane’da olan bumerang şeklindeki led farları çıkartılmış ve aşağı alınmış. Daha sade bir görünüm elde edilmiş.

Aracın benzer motolar ile gelmesi bekleniyor. Daha hiçbir şey kesinleşmiş olmasa da inanıyoruzki Fluence 2016 yılının başlarında tanıtılacak ve yıl bitmeden de satışına başlanacak.

 

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Fluence şu haliyle çıksa ciddi piyasa yapar, eski kasası görüntü olarak kütükten hallice. Ama şu hali resmen standartların dışına çıkıyor. Motor gamı 1.6 litre gibi turbo benzinli motorlarlada desteklenirse ses getirir ciddi anlamda tadından yenmez, tabii alt yapısı latitude gibi olmazsa.

    1. Ama Türkiye’de çok tutulan bir araba şu anki haliyle bile. En çok şirketler kullanıyor. Parçası bol ve ucuz. Bunun da böyle olursa yok satar yani.

      1. Parçası bol olabilir ama ucuz değil, yani neye göre kime göre ucuz ? Renault markasının uygun fiyatlı parçasını bulmak pek mümkün değil. En kıytırık arabası sayılabilecek Symbol’ün bile yedek parça fiyatları, FIAT grubu araçların parçalarından kat kat pahalı. Zaten şu haliyle gelecekse şirket arabası olmamalı..

        1. Ama bir de şurdan bak; Fiat gerçekten çok uyduruk arabalar yapıyor. Teneke gibi. Üstelik dizel-otomatik seçeneğini de sunmuyor. Renault kesinlikle Fiat’dan daha sağlam arabalar üretiyor. Babam fluance ilk çıktığında almıştı. Hatta Japonya depremi sonrasında aldığı için, bluetooth aparatı da Japonya’da üretildiğinden, bluetoothsuz geldi o kadar. En dolusunu aldı ve 4 senedir kullanılıyor. En azından bana makul fiyat üzerinden bakımını yapıyor diyor. Sorunsuz da bir araç. Son olarak bu haliyle gelirse, prestijli bir şirket arabası olur. Baz donanımda nasıl göründüğünü bilmiyoruz ama yine şu anki fluance’dan çok daha iyi gözükecek.

  2. Bundan umutluyum Fransa’da test ediliyo yani avrupada da iş yapcak o yüzden şimdi ki kasadan çok daha iyi olur.

  3. ya yine poposu havaya bakıyor 😀 ama güzel gözüktüğünü itiraf etmek gerek. Kaputtaki çizgiler çok hoş gözüküyor umarım eski kasasındaki gibi aracın içinden kaputu ve arabanın burnunu görememek gibi bir şey yaşamayız. Görünüm açısından güzel geldi ‘şimdilik’

  4. Şahsi olarak, arka tasarım hoşuma gitmedi. C sütununun altındaki kaslı yapıya uygun, devamı olabilecek şekilde stoplar kullanılabilirdi, ama ne yazık ki arkada kopukluk var. Her açıdan yakalanan steroid patlaması arkaya geçince ufacık bir tamponla bozulmuş. Öndeki ledin alta alınması doğru bir karar ve bu şekilde ön tasarım gayet şık. Eski nesil SuperB vakası…

  5. Gövde olarak 2-3 sene önceki kia cerato’ya benzettim aynı sınıfta olmaları dolayısıyla olabilir tabiki fakat umarım ki daha iyi bir yol tutuşu sağlıyordur yeni fluence…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu