FeaturedHaberler

Volkswagen’in Dieselgate skandalı için çözümü




Volkswagen Avrupa’daki Dieselgate skandalı için uzun zamandır beklenen çözümünü açıkladı. Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Kurumu’na sunulan çözüm, 1.6 ve 2.0 motorların yerini alacak 4 silindirli EA 189 motorlara da uygulanabilecek.

İlk olarak, 1.6-litre TDI motorlu araçlar, yeni bir akış transformatörü ile donatılacak. Volkswagen, hava sensörlerinin önündeki girdap şeklindeki hava akışı durgunlaştırmanın emisyon değerleri iyileştireceğini söylemektedir. Şirket ayrıca motorların yazılımını da güncelleyecek. Toplam sürecin ise bir saatten az sürede tamamlanması planlanmaktadır.

2.0-litre TDI motorlu araçlar için ise sadece küçük bir yazılım güncellemesi yeterli olacak. Bu işlemin de yalnızca 30 dakika sürmesi beklenmektedir.

Volkswagen, emisyon gereksinimleri karşılamak için tasarlanan güncellemelerin performansa ve yakıt tüketime hiç bir olumsuz etkisi olmayacağını söylemektedir. Ancak şirket hala tüm değişkenlerin test edilemediği uyarısında da bulundu.

Düzeltmeler, Federal Motorlu Taşıma Kurumu tarafından onaylandı ve Volkswagen, geri çağırmaları Ocak ayında başlatmak niyetinde. Şirket, müşterileri ile bir an önce iletişim kurulacağını ve sürecin mümkün olduğu kadar sancısız geçmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Aynı zamanda bu ayın sonlarına doğru 1.2 litrelik dizel motorlarla donatılmış araçlar için nihai teknik çözüm sunulması amaçlanıyor. Bu çözümünde tıpkı 2.0 litrelik TDI motorlarda olduğu gibi, yalnızca bir yazılım güncellemesinden oluşması bekleniyor.

İlgili Makaleler

8 Yorum

    1. bu arabada akısmetre yokmuydu benım 2001 2,5 tdi t4 transporterın sıstemını aynı sekılde uyguluyorlar , hava akısı azalınca yakıt artar mı artması lazım 2,5 tdi 10 lıtre yakıyorsa eskı nesıl yakıta belkı cok bısey degısmez ama cekının dusecegı kanatındeyım ayrıca 2.5 tdi ile katalızör cıkık vazıyetde nızamı egzos muayenıse gırıp cok rahat gecılıyor, sımdı 1.6 tdi hava akısını dırek olarak gelen mıktarı kesıyrolar perfonmas almak ıcın gaza yukleneceksın akısmetre olcecek hava yakıtı ayarlıcak yok benım mantık almıyor :)) anlayan arkadaslar bır acıklayaversın

  1. Şimdi bu arabada performans düşmeyecek yakıt tüketimi degismeyecek ama motoro giren hava azalacak ve emisyonu 40 ta 1 ine indirecek buna kim inanır şimdi benim hiç inanasim gelmiyor. Bu kadar ucuza yırtamazlar.
    Madem bu kadar basit bi parcaydi niye takmadin amk arabayi yaparken ayrica hileyi yazilim kisminda yapmistin once su arabadan hileli yazilimi bi cikart ondan sonra motorla mi oynayacan egsozlami oynayacan emisyonu ondan sonra dusurmeye bak ula su markaya yuklenin hakkinizi arayin alsinlar arabalarini ya da komple degistirsinler motorlarini bu is oyle kolay deil bence

  2. Uzun zamandir bu siteyi takip ediyorum.sirf yorum yapmak icin kaydoldum. Vw isin iyice suyunu cikardi.kendilerini cok mu akilli zannediyorlar acaba.cozumu bu kadar basittide neden hileli araclarini bildikleri halde musterilerine sattilar.japon firmalara saygim biraz daha artti en azindan adamlar yalana ve hileye basvurmuyor.vw birde tv de reklamlari donuyor son zamanlarda izlediyseniz soyledikleri be yaptiklari ne kadar zit. Vw bir an once musterilerine sattigi hileli araclarini adam akilli tamir etmeli.

  3. Herhangi bir performans düşüklüğü yeni bir uygunsuzluk olarak ortaya çıkacaktır. Riskli ama sonucu da görmek gerek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu