FeaturedHaberler

Volvo XC40 2017’de geliyor




2017 Volvo XC40 test sürecinde yakalandı. Modifiye edilmiş V40 gövdesini kullanan prototipte genişletilmiş çamurluklar, arttırılmış yükseklik ve büyük alaşım jantlar göze çarpıyor. Üretim modeli gibi gözüken araç, genel boyutları ve firmanın giriş seviyesi crossoverları hakkında bir kaç ipucu veriyor.

Model, gelişim sürecinin başlarında olduğundan hakkında çok az şey biliniyor. Ancak, Volvo’nun aracı yeni kompakt modüler mimarisi (Compact Modular Architecture / CMA) üzerine kuracağı biliniyor. Üretici yeni modellerini daha gelişmiş ölçeklenebilir ürün mimarisi (Scalable Product Architecture / SPA) platformuyla (motor, bilgi-eğlence sistemi ve klima kontrol sistemleri gibi) CMA platformunu birleştirerek oluşturacak.

Aracın üç ve dört silindirli motorlardan oluşan motor yelpazesi ile geleceği tahmin ediliyor.  Henüz resmi olmasa da yakın zamanda duyurulan T5 Twin Engine plug-in hybrid sistemi ile yeni bir kombinasyon gelebilir.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

32 Yorum

  1. amerikada saçma sapan arabalara 25-30 inç jant takıyolar ya, onlara benzemiş araba. birde air süspansiyon tam valla. 😀

  2. V40 onumuzdeki yilda makyajlanacak. Kaldi ki aracin kasasi boyle olmayacak. GLA gibi bir sey bekleyebilirsiniz.

  3. Varis çorabını göbeğine kadar çekmiş babaanne gibi.
    Kornetin üstüne konulmuş mc donals dondurması gibi 😀
    Daha neler neler…

  4. bu kadar güzel bir araba ancak bu kadar çirkin bir hale getirilebilirdi. tebrikler. apaçi işi modifiye gibi olmuş

  5. Çoğu arkadaş benim gibi başta yanlış anlamış sanırım. Kasa bu olmayacak, dummy olarak kullanılıyor sanırım.

            1. estağfurullah, sizin kadar değil. Nede olsa ben her gönderinin altına yorum yapamıyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu