FeaturedHaberler

Volvo’dan geleceğin otomobili




Volvo esrarengiz zaman makinesi konseptini Los Angeles’da duyurdu.

En hızlı, en güçlü, en lüks otomobil deyince aklımıza Volvo gelmiyor belki ama geleceğin otomobilleri için sayacağımız ender isimlerden biri kesinlikle Volvo olacak. Konsept 26 tamamen fütüristik bir iç dizayna sahip olup özerk araçlarla oluşturulmuş. Konsept’te Drive, Create ve Relax olmak üzere 3 farklı eşsiz sürüş modu bulunuyor.

Araç sürücüsüz sürüş moduna geçtiği zaman, direksiyon içeriye giriyor ve koltukların altından çıkan ayak desteği, yandan çıkan servis tepsisi derken sürücü koltuğu adeta TV koltuğuna dönüşüyor. Volvo, bu noktada da sürücünün film izleyebilmesine olanak sağlamış olacak ki sürücünün hemen önünde, orta panelde oldukça büyük tabletvari bir ekran kullanılmış.

Arkasına yaslanıp keyfin doruklarına ulaşan sürücüler, modern İskandinav dizayn ve yüksek kaliteli malzemeler ile çevrili Konsept 26’nın içinde asla hayal kırıklığına uğramayacaklar. Volvo her ne kadar detaylardan bahsetmekten kaçınsa da deri döşemeler, zarif ahşap kaplama ve metal aksan göz kamaştırıcı. Ayrıca Konsept 26’da yer alan diğer özellikler ise dijital gösterge paneli, dört bölge ayarlanabilir klima ve orta konsola monte edilmiş benzersiz bir bilgi-eğlence sistemi.

Bu yüksek teknoloji fantezisiyle donatılmış Volvo Konsept 26’yı sokaklarda görebilmek çok da uzak olmadığı gibi 2017 yılında İsveç’in ikinci büyük şehri olan Göteborg’ta piyasaya sunulmaya başlanacağı söyleniyor.

Berk Yurtbaşı

Eli vites koluna uzanan her çocuğun hayali olmakla birlikte, debriyaj sorunlu halkımın mortgage bakımından sonunda kendilerini egzoz borusu ile intihar etmelerinden korktuğum sevda, araba sevdasına sahip adam.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Arkadaş sürücüsüz gidiş kolay iş değil, trafik dediğin her zaman muntazam akan bir şey değil zira, pek çok ülkede kazalar yaşanır, hele ki bizde, ayrıca yolda tek başıma bile olsam ben güvenemem sürücüsüz gitmeye.

    1. Otonom araçlar İsveç ile birlikte dünyanın en kalabalık ve trafik olarak en kaotik ülkesi Çin’de de test ediliyorlar. Volvo sahip olduğu bu sistemin bütün senaryolara hazırlıklı olmasını istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu