Haberler

Yeni Audi A4’e Euro NCAP’ten pekiyili 5 yıldız!




Tüm yeni Audi A4(B9) modelleri en güncel Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız aldı.
A4’ün üst sınıf sedan olmasından dolayı bu sonuç sürpriz olmadı ayrıca A4’ün standart olarak sunduğu “Fren Yardımlı Kaza Önleme Sistemi” sayesinde ve opsiyon olarak sunduğu “Audi Kaza Önleme Sistemi” yani kaza öncesi frenleme sistemi ile “İleri Düzeyde Euro NCAP” özel ödülünü kazandı. Bu sistem bir kaza sezgisinde ilk önce otomatik olarak frenlere başvurur ve emniyet kemerlerini sıkılaştırır daha sonra kaza öncesinde cam tavanı ve camları kapatır.

 Yeni A4 sürüş esnasında kendi yolunda başka arabalar veya yayalar olup olmadığını kontrol etmek için en fazla 85 km/s (52.8 mph) hızında çalışan bir beklenti uyarı ve acil fren fonksiyon sistemiyle geliyor. Eğer kaza yapma riski algılarsa sistem, sürücü ilk olarak görsel ve işitsel uyarılar alacaktır bunun takibinde eğer gerekliyse frenlere sert şekilde basıp bırakacaktır en sonunda ise gerekliyse otomatik olarak tamamen frenlere basacaktır.
Audi’nin ek bir ücretle sunduğu “Kaza Önleme Sistemi” sürücüyü engellere karşı uyarıyor. Ayrıca Yardımlı Dönüş Sistemi akıcı trafikte düşük hızlarda bir tehlike algılanırsa ekran bilgisi görüntüler ile kazadan kaçmak için otomatik olarak fren yapıp aracı durdurur. Üstelik Acil Çıkış Sistemi aracın içinde kapıları açmak ne zaman tehlikeliyse araçtakileri kırmızı ledlerle uyarır.

Çarpışma testlerine geri dönersek, Euro NCAP soldan-direksiyonlu yani ülkemizde kullanılan modeli olan 2.0 TDI S-Tronic modelini kullanmış ve araç 34.5 puanla yetişkin korumasında %90 ve 43 puanla çocukları korumada %87 gibi başarılı bir puan elde etmiş. Yaya koruması için ise 27.4 puanla %75 elde ederken Güvenlik Yardımı kategorisinde A4 9.9 puan kazanarak %75’lik bir başarılı skor elde etmiş.

 

Ender ERTÜRK

92, İstanbul, halen İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi.Tam bir BMW tutkunu, VW Passat kullanıcısıyım..otomobillere hayranlığım küçük yaştan beri süre gelen bir vazgeçilmezimdir...otomobillere olan ilgimi OTOPARK sayesinde geliştirmeye çalışıyorum...

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. otopark iyice wag grup fanboyluğuna başladı avensisin bile tüm notları a4 den iyiyken tt modeli 4 yıldız almış bir markayı övme derdine düşmüşler, wag araba yapmayı değil de reklam yapmayı ve fanboy oluşturmayı iyi beceriyor, sadece bu haber için değil, haberlerde artık hep bu yönde kaymaya başladı. pekiyili 5 yıldız!

    1. daha gerçekçi sonuçlar için IIHS test sonuçları daha iyi fakat audi henüz oraya test ettirmemiş. önceki seneler, (2012) small overlap testindeki sonuçlar pek parlak değildi.

    2. A4’ün Türkiye’de oldukça hayran kitlesi olduğundan bu haber girildi…haberler daha çok buna yönelik yapılıyor daha çok Türk sürücüsüne yönelik yani…çifte standart yok 🙂

    3. çarpışma esnasında yerinden kopup, mankenin kafasına çarpan dikiz aynası mı audi’ye 5 yıldız aldırdı acaba:)))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu