Haberler

Yeni BMW X3 2017’de geliyor




BMW, Güney Afrika’daki Rosslyn fabrikasında 420 milyon dolar yatırımla yeni nesil X3’ü üreteceğini açıkladı.

BMW, Amerika’daki tesislerindeki üretim yükünü hafifletmek için yeni nesil X3’ün üretimini Güney Afrika’daki fabrikasına kaydırmaya karar verdi. Bu kararın asıl alınma amacı Güney Karolayna (ABD) eyaletindeki Spartanburg fabrikasını bir kaç yıl içinde üretimde olacak olan yeni BMW X7 için hazırlamak. Ayrıca Rosslyn fabrikasındaki aşırı yükü azaltmak için de BMW 3-serisi sedanın üretimini de başka bir tesise kaydırmayı planlıyor.

G01 koduyla üretilecek olan yeni nesil X3’ün ayrıca daha uzun dingil mesafesine sahip G08 kodlu bir başka versiyonu da üretilecek. ”CLAR” plaformunu kullanacak olan yeni (G01)X3 , şu an piyasada ki (F25) X3’ten 100 kg daha hafif olacak ve boyutsal olarak daha büyük olacak.

Yeni (G01) BMW X3’ün 2017’de satışta olacağı tahmin ediliyor. Daha uzun dingil mesafesine sahip olan versiyonun (G08) ise standart versiyondan kısa bir süre sonra satışa çıkması bekleniyor. Ama G08 kodlu versiyonun sadece Çin pazarı için yapılan bir hamle olduğu da konuşuluyor.

 

Mehmet Dağ

Toros Üniversitesi'nde İngilizce işletme okuyan bir otomobil ve motosiklet tutkunuyum. 2 yıl önce tanışmış olduğum otopark ailesine , şuan hizmet etmek benim için ayrı bir zevk.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu