Haberler

Yeni ehliyetlere deneyim şartı!




Yeni yönetmeliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesiyle birlikte sınıfına göre ehliyet alacaklara deneyim şartı getiriliyor. Otobüsler için direkt müracaat yapılmayacak, B sınıfı ehliyeti olanlar artık minibüs kullanamayacak.

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe gireceğini hatırlattı.

Tekin, “E sınıfı dediğimiz otobüs gibi büyük taşıtlar için ehliyetlere direkt müracaat yapılamayacak, B sınıfı olan otomobil ehliyetiyle minibüs kullanma yetkisi de ortadan kalkacak. Uygulama 10 Aralık’a kadar sürücü kurslarına başvuranları kapsamayacak” dedi.

Yeni yönetmelikte önce B sınıfı ehliyet alıp daha sonra otobüs ehliyetine müracaat şartının getirildiğini anlatan Tekin, “Motosikletler için de çeşitlendiriliyor. Önce en küçük motoru alıp, sonra büyüklere doğru geçilmesi sağlanacak” diye konuştu.

Ehliyet sınıfının da 9’dan 17’ye çıktığını dile getiren Tekin, yeni dönemde ehliyetlerin deneyim şartına göre verileceğini anlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. İyi bir şey ama bizim ülkemizde olunca bu işin altında sömürü varmış gibi geliyor. Böylece hem kurslar, hem de devlet ekstradan gelir alacak…

  2. Ehliyeti bu yaz aldım acayip sevinçliydim büyük bir hayalimdi bu haberi okuyunca yine ilk aldığım gün gibi sevindim 🙂 Verilen paranın haddi hesabı yok yahu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu