Haberler

Yeni Honda Civic Coupe neredeyse kamuflajsız




Yeni nesil Honda Civic Coupe, uzun süredir kamuflajlı halde casus fotoğrafçılara poz veriyordu. Ancak bu kez tanıtımına sayılı günler kala neredeyse kamuflajsız bir şekilde görüntülendi.

Geçtiğimiz Nisan ayında New York Auto Show’da yaptığı tanıtım etkinliğinde 10. nesil Civic’in coupe formunu bir konsept model ile gösteren Honda, habere konu olan görsellere baktığımızda konsept aracın tasarım detaylarını üretim versiyonuna da taşımış gibi görünüyor.

Fastback tipi araçları akla getiren karakteristik bir eğimli tavan tasarımına sahip Amerikan versiyonu (USDM) prototip araç, konsept modeli (ve The Hulk’ı) hatırlatan yeşil rengiyle oldukça şık ve sportif görünüyor. Sportif demişken görsellerdeki aracın Si versiyonu olmadığını, gelecekte gösterilecek bu versiyonun çok daha sportif ve haşin görüneceğinden emin olduğumuzu ayrıca belirtelim. Hatta belki bir Type-R versiyonu da görürüz.

Sedan versionunda olduğu gibi yepyeni Civic Coupe, yeni geliştirilen 1.5 litrelik turbo motoru ile 174 bhp (129 kW) maksimum güç ve 219 Nm (162 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahip olacak. Bunun yanında 2.0 litrelik atmosferik motor seçeneği 158 bhp (118 kW) maksimum güç ve 187 Nm (138 lb-ft) maksimum tork sunacak. Atmosferik ünite 6 ileri manuel veya opsiyonel CVT şanzıman seçenekleriyle sunulacakken turboşarjlı ünite sadece bu motora özel geliştirilen CVT şanzımana sahip olacak.

Yeni Honda Civic Coupe, gelecek hafta Los Angeles Auto Show’da resmi olarak tanıtılacak ve podyumu yakın zamanda Kanada’da üretimine başlanan 10. nesil Civic Sedan ile paylaşacak.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. 90 larda ki otomobiller gibi
    proton styla
    pek beğenmedim
    youtube de videoları var kamuflajsiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu