FeaturedHaberler

Yeni nesil BMW 1 ve 2 serisi önden çekişli olacak




Auto Bild tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre BMW yeni nesil 1 serisi ve 2 serisinde önden çekişli olarak üretilecek. Önden çekiş sistemi daha önceden çıkan dedikodulardan dolayı 1 serisi için büyük bir haber niteliği taşımıyorken, 2 serisi için de aynı kararın alınmış olması süpriz olarak nitelendiriliyor. Bu durum yeni nesil X1 ile aynı UKL platformunu kullanan 2 serisi Active Tourer ve Gran Tourer MPV’lerin önden çekişli olarak üretilmesi ile başlamıştı. Buna ek olarak Çin için üretilecek olan 1 serisi sedanın da standart olarak önden çekişli olarak üretileceği belirtiliyor.

Mini bazlı önden çekiş sistemi ile ilgili çıkan haberler BMW fanlarını üzecektir, fakat görülüyor ki BMW giriş seviyesi önden çekişli modellerine opsiyonel olarak xDrive opsiyonunu da getirmeyi amaçlıyor. Önden çekişli üretilecek araçların performans modellerini görmek ilginç olacaktır.

BMW’nin güncel 2 serisi coupe versiyonu için de yeni bir GranCoupe versiyonu türetileceğine inanılıyor, ancak bu haberler halen BMW tarafından doğrulanmış değil.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. bence 1 serisi dahil hiç bir bmw önden çekiş olmayacak, tamamen imaj için bilinçli yayılan asparagas haberler.
    yazdım buraya.

    1. 2 active tourer’dan sonra bence umidi kesmeliyiz. Artik maddi sebeblerden (daha fazla para kazanmak icin) önden cekisli otomobil yapacaklari kesin… Teknoloji/altyapi da hazir (2 active tourer, Mini Cooper…).

    1. And su eksilemeyi kapatin sitede. En mantikli yorumlarimiza bile liseli ergenler yuzunden eksi yiyoruz.. cevap bile yazmadin eksilemeyi biliyorlar anca.

  2. Premium kompaktta ve bazı c sınıfı araçlar arasında malzeme kalitesi olarak geride kalıyor, çekici klan arkadan itişli olmadı ve dinamizmi; önden çekere dönerse ciddi müşteri kitlesi kaybedecektir. Ucuza arkadan itişe ulaşamayacak kitle neden bu kadar kalitesiz iç mekan sahibi araca para verir, onun yerine daha iyi iç mekan sahibi ve sürüş dinamikleri iyi bir önden çekere gider. V40’ın focus’un platformu p1 ile iyi bir sürüş deneyimi yaşattığı gerçeği de biliniyor.

  3. şaftı sökmüşken, esp gibi güvenlik sistemlerini de kaldırmalılar bunlar da arabaya ağırlık ve maliyet sonuçta xddd

  4. Bu kararı alan BMW ceosu ne düşünüyordu çok merak ediyorum doğrusu.
    -BMW çok sevildi ya . Özellikle de otomobil tutkunları BMW’ye hasta oldu. Biz en iyisi biraz soğutalım onları BMW almasınlar…

  5. Beyler adamlar yeni 1 i yapıcak şuankinden pahalıya satıcak
    Bu hayatta herşey para olmuş şimdi eğri oturup doğru konuşalım 1 serisini RWD olduğu için tercih edenler %5 filan
    Bmwnin bu araç ön çeker olduğunda cebine kalan fazla para %5 ten fazla…
    Maalesef herşey para için yapacak birşey yok… Toyota s-fr var 😉

    1. bu donanım,bu malzeme kalıtesızlıgı ve bu saçma fıyatlarla 8 çeker de olsa gıdıp almam!

    2. Çok yanlış düşünüyorsunuz. 1 serisi kullanan biri bu aracın sadece ve sadece arkadan itişli olduğu için alındığını çok rahat anlar. Diğer tüm detaylarda rakiplerinin gerisinde çünkü. Hele bir stok ses sistemi var b sınıfı araçlardan hallice!

  6. O zaman şimdiki arkadan itişli 1 serileri değer kazanır. Şimdiden alabilenler alsın ??? Ama ciddi olarak düşündüğümüzde üzücü bir durum. Bmw kendisini sürüş zevkine önem verdiği için sevdirmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu